SPOR  ZEHİR İLE BAĞDAŞMAZ

354

     Günümüzde zararlı alışkanlıkların artışı gençlerimizi esir etmiş durumda, Ahlaki çöküşün temel göstergesi gençlerin hatta çocukların bu zararlı maddeler ki, başta uyuşturucu, alkol, sigara, kumar, oyun konsolları gibi bir sürü türü ile adeta bu kesimleri ve ailelerini maalesef kötü yola sürüklüyor, bu durumun tersine dönmesi gerek.

     Bu kaka tacirleri her gün yeni bir yöntem bulup gençleri tuzağa çekmek adına her türlü hileye başvurmaktalar. Tabi iş ailede bitiyor, aileler çocuklarının başka alana motive etmesi gerek, ama ahlaki çöküşü de aileden başlayıp onarmak gerek.       Bu savaşı kazanmamızda baş aktör SPORDUR gençleri spora yönlendirip dikkatini buraya çekmek gerek, ayrıca gençlere başka faydalı hobiler spor dışında sanat ve kültür alanları bulmak zorundayız. Bu tespitten sonra gelelim asıl konuya.

    Asıl konu SPOR ile zehir bağdaşmaz derken çocuklar gençler boş zamanlarını boş arkadaş çevresi veya boş beleş zararlı alanlardan çekip dikkatlerini bu alana kanalize etmek zorundayız. Bunu yapmak içinde gençlere çocuklara bolca spor yapacak alan açmak zorundayız. Yapılacak şey kolay aslında nemi, her semte her mahalleye birer spor kompleksi inşa etmek lazım, mahalleye cami yeri ayırdığımız kadar spor alanı yapacak alan ayırırsak onlarca çocuğu kurtarmış oluruz.

   Bu alanda iki kurum öne çıkıyor, Belediyeler ve Gençlik spor il müdürlükleri ve spor federasyonları.  Bence bu iki kurum birbirleri ile koordineli çalışmak zorunda. Belediyelerin asli görevi olan semt sahaları yapmak ama bunu Spor federasyonları ile ortaklaşa ve planlı şekilde yaparsa ve sadece sporu futbol değil, diğer branşlarla da süslerse maksat hasıl olur, basket, valeybol, atletizm, salon sporları ile ortaklaşa ve geniş kompleks ile çözmek daha akılcı. Bir genç, bir çocuk gittiği bu alanda sporun her türlüsünü yapabilme imkanı bulursa ne kahveye gider, ne sokaklarda metruk alanlarda dolaşır, nede elinde telefonla, nede oyun salonlarında oyalanır, vaktini geçireceği  alanlar genişlerse zaten otomatikman bu zararlı alanlarda çekilir.  Spor yapan insan neyin zararlı olduğunu iyi anlar.     Belediyeler mutlaka her mahalleye bir tesis kazandırmak zorunda , bu tesisleri açmak iyide bu gençleri spor kurumları ve federasyonlar destekleyip sporu usta öğretici, antrenör gibi  alet gibi destekler vererek ete kemiğe büründürmek zorunda. Kütahya Belediyesi ve ASKF mutlaka bir ortak paydada buluşup daha çok çocuğun spor yapma imkanı vermek zorunda olduğu bilinci ile hareket edip her tesisin bir genci zararlı alışkanlıklardan  kurtardığı bilinci ile hareket etmek zorunda olduğunun altını kalınca çizmek isterim. Bu seçim arifesinde bunu önemseyen başkan adaylarına  minnet duyacağım aşikardır.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *