66 RUHU DUMLU’DA YAŞAYACAK: STAT YERİNDE DÖNÜŞECEK

96

Proje Tanıtım Toplantısında 7 bin 310 kişi kapasiteli mevcut Dumlupınar Stadyumunu kapasiteyi 11bin 966 kişiye çıkararak yerinde dönüştüreceklerini açıklayan Başkan Işık, 66 Ruhu Dumlu’da Yaşayacak ifadelerini kullandı.

ENNE’YE SPOR KOMPLEKSİ

Kütahya Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Alim Işık, spora dair vaatlerini anlattı. Enne Barajı Spor Kompleksi ve Kamp Alanı Projesi ile 750 bin metrekarelik hazine arazisi alanı belediyenin mülkü haline getirdiklerini belirten Başkan Işık, tüm onayları aldıklarını Yap İşlet Devret Modeliyle olmazsa belediye bütçesinden bu kompleksi şehrimize kazandıracaklarını ifade etti.

‘SPOR KOMPLEKSİ VE OTEL ALANI HAZIR’

Yoncalı Spor Kompleksi ve Belediye Kütahyaspor Sporcu Oteli’nin de şehre değer katacağını vurgulayan Başkan Işık, “100 bin metrekaresi belediyemize ait. Bir kısmını doktorlar grubu aldı. Spor kompleksi ve otel alanı hazır. Bir katı Belediye Kütahyaspor’a birkaç katı diğer takımlara, sahir zamanlarda da vatandaş için konaklama tesisi olarak kullanılacak.” İfadelerini kullandı.

Çamlıca Oto Kros ve ATV Parkurunu bu dönem şehre kazandıracaklarını dile getiren Işık, “Gençlerimiz “Afyon yapıyor, Kütahya neden yapamıyor?” diye bize hep hayıflandılar. Geçmiş dönem maalesef uygun yer bulamamak ve felaketlerle uğraşmaktan yapamadık ama bu dönem şehrimize kazandıracağız.” Şeklinde konuştu.

BAYRAKTEPE’YE YAMAÇ PARAŞÜTÜ

Devam eden Bayraktepe Projesinde Yamaç Paraşütü alanı da oluşturulacağını belirten Işık, bölgede rüzgârın varlığından yaralanarak, bu sporun meraklıları vatandaşların isteğini çok yakın zamanda gerçekleştirecekleri vurguladı.

Kütahya’da şehrin merkezinde birçok spor tesisi ihtiyacı olduğunu belirten Işık, “Geçen dönem 14 semt sahasını şehrimize kazandırdık. Bu dönem 15 saha da kazandıracağız Mevcut sahalarımızı da amatör spor kulüplerinin ve diğer kulüplerin kullanacağı alan olarak koruyacağız.” Şeklinde konuştu.

TRİBÜN KAPASİTESİ ARTACAK

“66 Ruhu Dumlu’da Yaşasın” diyerek 7 bin 310 kişi kapasiteli portatif tribünlü mevcut Dumlupınar Stadyumunu yerinde koruyacaklarını açıklayan Başkan Işık, şu ifadeleri kullandı: “11bin 966 kişinin yani 66 ruhunun yaşanacağı bir kapasite artırımı ile yerinde dönüştüreceğiz. Çünkü Belediye Kütahyaspor memleketimizin markası olmaya devam edecek.”

ENGİN SAĞLAM




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *