4 BİN 343 ADET FİDAN DAĞITILDI: YANAN SAHALAR TEKRAR OKSİJEN DEPOSU OLACAK

168

21-27 Mart Orman Haftası kapsamında düzenlenen etkinliler kapsamında Ulu Camii önünde fidan dağıtma etkinliği gerçekleştirildi. Vatandaşlara 4 bin 343 adet fidanın dağıtıldığını belirten Kütahya Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil “bu sen en öncelikli hedefimiz 575 bin adet fidan dikimi yanan sahalarımızı tekrar oksijen deposu haline getirmek” dedi.

Kütahya’da Orman haftası etkinlikleri devam ediyor. Kütahya Valiliği ve Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında bu kez Ulu Cami’nde Cuma namazı çıkışında vatandaşlara fidan dağıtımı gerçekleştirildi.  

‘ETKİNLİKLER DEVEM EDECEK’

Orman Haftası8 kapsamında geçtiğimiz gün Yenice köyünde, 5 hektarlık alana 5 bin fidan dikimi gerçekleştirildi. Hatıra ormanı projesi, orman şehitlerinin fedakarlıklarını anmak üzere düzenlenen etkinliğin ardından dün Ulu Cami’de kılınan Cuma namazı çıkışında fidan dağıtma etkinliği gerçekleştirildi. Fidanları Kütahya Valisi Musa Işın, Kütahya Orman Bölge Müdürü ve Orman Bölge Müdürlüğü personelleri gerçekleştirdi. Oman Bölge Müdürü Erdal Dingil, Orman Haftası ve sonrasında da fidan dikme ve fidan dağıtma etkinlerinin devam edeceğini belirterek yeşil bir Kütahya için çalışmalarının aralıksız süreceğini dile getirdi.

‘GELECEĞE YEŞİL BİR KÜTAHYA

BIRAKMAK İSTİYORUZ’

Ulu Camii önünde düzenlenen fidan dağıtma etkinliğinde vatandaşlara 4 bin 343 adet fidanın dağıtıldığını kaydeden Dingil,  “Kütahya’daki vatandaşlarımıza ücretsiz kestane, ceviz, badem ve çam fidanlarımızı dağıttık. Orman Haftası’nın kutlanmasını dolu dolu kutlanmasını diliyorum. Diğer etkinlerimiz devam ediyor. Kamu kurumlarının etkinlikleri ve fidan talepleri oluyor. Okullarımızın da fidan talepleri oluyor. Onları karşılıyoruz. Miniklerimize doğa ve orman sevgisini aşılamaya çalışıyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımıza yeşil bir Kütahya bırakmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

2 MİLYON FİDAN TOPRAKLA BULUŞACAK

Kütahya Orman Bölge müdürlüğü olarak 2024 hedeflerini açıklayan Dingil, Türkiye’de Kütahya’nın en yeşil illerden biri olduğunu hatırlatarak “Ne büyük bir acıdır ki yanan yeşil alanlarımız oldu. Bu sene en öncelikli çalışmalarımızdan olan ve en büyük hedefimiz yanan sahalarımızı tekrar oksijen deposu haline getirmek. Yanan sahalarımızda toplam 575 bin adet fidanı toprakla buluşturacağız. 2024 yılında genel hedefimiz ise 2 milyon adet fidanı topakla buluşturmak. 2024 yılı sonuna kadar bu hedefimizi de gerçekleştirmek istiyoruz” diye konuştu.       




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *