TAMER KARADAĞLI ANTİK KENTİ GEZDİ

156

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ile Aizanoi Antik kenti ziyaret etti. Ziyaretin ardından Vekil Erbaş’ın devlet opera ve balesi genel müdürlüğünün yaz aylarında bir eserini Aizonai Antik Kenti’nde sahnelemesini talebinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ise merak konusu.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Yüzyıllık Destan “Ateş” oyunun kuruluşun kurtuluşun şehri Kütahya’da da sahnelenmesi için Kütahya’ya geldi. Oyunun ardından Karadağlı, Yüzyıllık Destan “Ateş”in Kütahya’da sahnelenmesi için büyük gayret gösteren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ile Aizanoi Antik kentini ziyaret etti. Ziyarette MHP MYK Üyesi Erkan Haberal da yer aldı.

AİZONAİ ANTİK KENTİ’NDE PERDE AÇILACAK MI?

Aızanoi Antik kentini ziyaret eden heyet, çalışmalar hakkında bilgi aldı, vatandaşlarla bir araya geldi. Milletvekili Erbaş, göstermiş oldukları yakın ilgiden dolayı Çavdarhisar halkına teşekkür etti. Erbaş daha önceli açıklamalarında devlet opera ve balesi genel müdürlüğünün yaz aylarında bir eserini Kütahya için kültürel bir hazine niteliğindeki Aizonai Antik Kenti’nde sahnelenmesini talep etmişti.

Ziyarette Kütahya’nın ve Antik Kentin tanıtımına büyük katkı sağlayacak bu gelişmenin değerlendirilip değerlendirilmedi, önümüzdeki günlerde Aizonai Antik Kentin bir tiyatro sahnesini dönüşüp dönüşmeyeceği ise merak konusu.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *