KÜTAHYA, SPORUN MARKA YÜZÜ OLACAK

124

Hayata geçirecekleri vaatlerle Kütahya’nın sporun marka yüzü haline geleceğini ifade eden CHP Belediye Başkan Adayı Eyüp Kahveci, Belediye Kütahyaspor’un en geç iki yıl içinde bir üst lige çıkması için ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Adayı Eyüp Kahveci, Belediye Kütahyaspor’a dair vaatlerini anlattı. 2. Lig’e çıkma konusunda gayret olsa da başarı gelmediğini ifade eden Kahveci, sorunun değil, çözümün parçası olmak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Öncelikle atılması gereken adımları belirlemek için çalıştay düzenleyeceklerini belirten Kahveci, “Kütahyaspor yönetimini, yandaşı, zengini dahil etmeden gerçekten sporla ilgilenen vatandaşımıza teslim edeceğiz. Emanet liyakat esaslı insanlara teslim edilecek.” Dedi.

‘ATLETİZM SPORCULARIMIZ BÜYÜK BAŞARILAR SAĞLIYOR’

Ücretsiz spor okulunu hayata geçireceklerini burgulayan Kahveci, “Bunların en önemli ayaklarından biri altyapı oluşturmak. 7-16 yaş arasındaki çocuklarımızı Kütahya sporuna kazandırmak istiyoruz. Kütahya sporumuza futbolcu yetiştirmeyi hedefliyoruz. Kütahya’da atletizm sporcularımız çok ciddi başarılar sağlıyor. Kütahya’da sporun marka yüzü Belediye Kütahyaspor kulübü olacak olacak. Sporcularımız genç yaşta şehrimizde kalacaksa ailelerine de iş imkânı sağlamalıyız. Spor için belediyemiz bünyesinde Ar-ge birimi kuracağız.” İfadelerini kullandı. Şu an şehirdeki her sahanın çok kıymetli olduğunu ancak yenilerine ihtiyaç olduğunu dile getiren Kahveci, beşeri sermayesi uygun Kütahya’da fiziksel imkânların da artması için çalışmaları hayat geçireceklerini belirtti.

Üst liglere çıkma sözünün her aday için bağlayıcı olacağını dile getiren Kahveci, “Bu herhangi bir başkan adayının söylemesi ile olmuyor ne yazık ki, biz sadece niyet beyan ederiz. Bizim bir yıl içinde 2.lige çıkma ihtimalimiz var. Bunun için hızlıca finans problemi, antrenman problemi olup olmadığı incelenir. Motivasyon unsurlarını desteklemek lazım. İki yıl içindeki hedef İkinci yıla çıkmak. İki yıla kalmaması lazım, bu için bütün desteği vereceğiz.” Şeklinde konuştu.

‘KADIN VE AİLE TRİBÜNÜ OLUŞTURACAĞIZ’

Gece maçlarının yapılması için ışıklandırma, kadın ve aile tribünü oluşturma vaatlerini açıklayan Kahveci, “Üretim kooperatiflerimizden birine Kütahyaspor ürünleri ürettireceğiz. Kütahya belediyesinin iştirakçileri ile satış desteği sağlanacak. Mobil ve sabit storelar kuracağız. Taraftar grupları için sosyal tesis kuracağız. Maçtan sonra spor yazarlarının da desteği ile orada programlar düzenleyeceğiz” dedi. Kalıcı gelir getirici unsurlar sağlayacaklarını ifade eden Kahveci, TFF ile bağlantı kurup Kütahya’da bir son maçı 30 Ağustos’ta Dumlupınar Stadyumu’nda yapılacak Zafer Turnuvası düzenleyeceklerini aktardı.

ENGİN SAĞLAM




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *