‘SEÇİMDEN SONRA YÜZ YÜZE BAKACAĞIZ’

138

Yerel seçimlere iki gün kala Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Mandal, muhtar adaylarına sağduyu çağrısı yaptı.

Herkesin sağduyulu olması gerektiğini belirten Mandal, “Verilen oylar sonucunda sandıktan çıkan adayın da, çıkamayan adayın da saygılı olması lazım. Çünkü biz aynı memlekette yaşıyoruz. Her gün birbirimizin yüzüne bakıyoruz. Köylerimiz, mahallerimiz küçük yerler. Camide, pazarda, düğünde, tarlada, bahçede, kahvede her gün beraberiz, birbirimizin yüzüne bakıyoruz.” Dedi.

‘RAMAZAN RUHU SÜRECİ OLUMLU ETKİLEDİ’

Kütahya, 31 Mart Pazar günü tüm Türkiye ile birlikte sandığa gidecek. Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Mandal, seçim sürecine dair değerlendirmelerde bulundu. Ramazan ayına denk gelen seçim sürecinin Kütahya’da güzel bir şekilde yönetildiğini ifade eden Mandal, “Belki son zamanlara doğru agresifleşebilir insanlar. Ama onun dışında bir sıkıntı yaşanmadı.” Dedi. Seçim ramazana denk gelmesinin ramazan ruhunu etkilemediğini hatta olumlu etkisi bile olduğunu dile getiren Mandal, yardımlaşmanın daha da arttığını ifade etti.

‘SANDIKTAN ÇIKAN KARARA SAYGI DUYALIM’

Her muhtar adayının elinden gelen özveriyi gösterdiğini belirten Mandal, “Ancak muhtarlarımızın her zaman böyle olması lazım. Kazandıktan sonra da devam ettirilmeli. Aynı şekilde devam edemeyecek adaylarımız varsa boşuna vatandaşa ümit vaat etmesinler. Seçilen aday ben zaten ben 5 yılı garanti diyerek vatandaşın yanında olmaktan uzak kalmasın.” Dedi. Tüm muhtar adaylarına ve azalarına başarılar dileyen Mandal, herkesin sağduyulu olmasını, sandıktan çıkacak kararları da herkesin saygıyla karşılamasını istedi.

BÜYÜK MASRAFLAR YAPILMASIN

Muhtarlık seçimlerinde büyük aday yarışlarına karşı olduğunu dile getiren Mandal, “Kimse kendini bu şekilde harap etmesin. Kimse hediyelerde ve diğer seçim çalışmalarında büyük yüklerin altına girmesin. Seçim vaadi olarak dana kesenler oldu. Bunlar gerginliklere mahal veriyor. Bir sürü masraf oluyor. Ve bunu yapan aday kazanamadığı takdirde kendini yine harap ediyor. Kaybeden adayın psikolojisi bozuluyor. Kendisini yetersiz hissediyor. Neyi eksik yaptım diyor. Aslında öyle bir şey yok. Büyük masraflar yapmak bu yüzden sakıncalı bir durum.” Şeklinde konuştu.

‘KÜLTÜRÜMÜZ ZARAR GÖRMESİN’

Kütahya’nın köylerinde geleneklerin halen yaşatıldığını ifade eden Mandal, “Örneğin köy odaları kurulmaya devam eder. Seçim yarışlarında bir küslük dargınlık kızgınlık yaşanırsa bu kültürler de zarar görür. Bir araya gelme, bütün olma kültürü seçim sebebiyle etkilenmesin. Sağduyu kaybedilirse senin tarafın benim, tarafım durumuna gelecek olay. Muhtar adaylarımızın bunlara çok dikkat etmesi lazım. Ayrıştırmamaları lazım.” İfadelerini kullandı.

Bazı muhtar adaylarının çok hâkim olmadıkları bazı konularla diğer muhtar adaylarına eleştiriler yaptığını belirten Mandal, şu ifadeleri kullandı: “Karalama kampanyaları yapılıyor. Bunlar doğru değil, etik değil. Bu yüzden ileriye doğru hasımlık doğruyor. Tam anlamıyla vakıf olmadığımız konularda sosyal medyadan olsun, hak arasında olsun eleştiri yapılmasın. Mübarek günlerdeyiz bu işler doğru işler değil.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *