ŞİMDİ KUCAKLAŞMA VE ÇALIŞMA ZAMANI

738

 Millet ittifakında yaşanan olaylarla, bazı adaylara atılan iftiralarla, çirkin şantajlarla bir seçimi daha geride bıraktık. Bu tür şaibeli işlere alışık olmadığımız için hem şaşırdık hem de çok gerildik nerdeyse ikrah eder hale geldik. Beklentimiz odur ki herkes eteğindeki taşı döksün baş kaş yaracak taş bırakmasın bu tür pisliklere bulaşmasın, milli bütünlüğümüze zarar verecek kötü şeyler yapılmasın.

 Seçim sürecinde iyi kötü her şeyi söyledik konuşmanın heyecanına kapılarak bazen ağzımızdan çıkanı kulağımız işitmedi. Kürsüden öfkelenip kalp kıranlarımızda oldu, sinirlerine hâkim olamayıp acayip öfkelenenlerde oldu. Oysa sabır zafere götüren en önemi araçtır. Hem “İnsan öfkelenince gözü kararır, öfkesi geçince yüzü kızarır” sözünün önemini bilenler yüzünün kızarmaması için özüne sözüne dikkat etmesi gerekiyor. Seçimler bitip geçim derdi başladığına göre iktidarda muhalefette bunlara odaklanmalı.  Mevlâna’nın “Dün dünde kaldı cancağızım şimdi yeni şeyler söylemek lazım” dediği gibi dün seçim sürecinde yaşanan kırıcı, rencide edici söylem ve eylemleri terk ederek, dilimize mukayyet olarak kucaklaşma ve bütünleşme zamanı diyerek ülkemizin selameti için yeni ve güzel şeyler söyleyerek el ele vermeliyiz.

 Kurulduğu 2001’den buyana her seçimden başarıyla çıkan Adalet ve Kalkınma Partisi,14 Mayıs milletvekilliği seçiminden de zaferle çıkmayı başaran parti oldu. 28 Mayıs günü 2’inci turu gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçtaroğlu’nun yarıştığı seçimi Erdoğan yeniden

Kazanarak 13. Cumhurbaşkanımız oldu. Milletimize ve devletimize hayırlı olsun temennisiyle başarılar diliyorum.

 Çevremizde şerle anılmayan huzur şehri olarak bilinen şehrimizde birileri ortalığı karıştırmaya yeltense de çok şükür hemşerilerimizin olgunluğu sayesinde başaramadılar seçimler vukuatsız bitti. Şimdi seçim sürecinde yaşananları, birliğimizi ve dirliğimizi zedeleyen o anlamsız -faydasız tartışmaları unutarak işe koyulma vakti. Çok yorulduğunuzu biliyoruz ama, verilen vaatlerin yerine getirilmesi” Vakit nakittir diyerek” yapacağınız güzel işler hepimizi dinlendirir.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok önemsediği yatırımlara, istihdama, üretmeye ve ihracata ağırlık vererek yeni bir kalkınma hamlesi başlatılarak yatırımlar sürdürülmeli. Küresel bir sorun olan pandeminin ve akabinde Rusya Ukrayna savaşının açtığı sorunlar bir şekilde hepimizi etkiledi örseledi ve dengeler bozuldu. En çokta dar gelirlilerinin etkilendiği hayat pahalılığı kiralar gibi sorunlar bir an evvel çözülerek herkesi rahatlatacak bir ortam sağlanarak topluma güven verilmeli. Tabii bütün bunlar liyakatli, cumhurbaşkanı kadar gayretli bakanlarla ve idealist ekiple olacaktır.

 Zira insanlar her şeyden evvel hayatlarını idame ettirmeleri için ihtiyaç duyduğu şeylere sahip olmalarını isterler. Halkın ve özellikle gençlerin beklentileri karşılanarak geleceğe daha bir umutla bakmaları sağlanmalı güven verilmeli. Milletvekilleri illerinde gençlik buluşmaları yaparak memleket meseleleri üzerine sohbet ederek onları dinlemeleri, sorunları ve talepleri tespit edilerek çözümü için gerekenler yapılmalı umut verilmeli. Bunun beklentisi içinde olan gençler doğal olarak tahsillerini rahat ve umutsuzluk girdabına kapılmadan sürdürmek isterler. Bu kaygı içinde olan gençler icra edebilecekleri mesleğin endişesini taşımaktadırlar. Gençleri bu endişeden kurtarmak için onların güven duygusunu daha muhkem hale getirerek sorunların çözümüne ortak etmeliyiz.

 Genelde bunlar beklenirken yerelde Kütahya olarak bizimde iktidardan haklı isteklerimiz ve beklentilerimiz var. Öncelikle Emet ilçemizde kurulması planlanan yıllık 5000 ton kapasiteli bor karbür tesisinin yapılması ve bir türlü bitirilemeyen şehir hastanesi ile arkeoloji müzesi binalarının bitirilmesidir. Ayrıca dört gözle beklediğimiz hızlı treninde garda görünmesini istiyoruz. Bu yazıyı 28 Mayıs akşamı saat 21.00′ yazdığım için kusurum olabilir. Eğer bir sürç-i lisan ettiysen af fola. Bu duygularla sağlıkla kalın bizimle kalın değerli GAZETE KIRKÜÇ okurları.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *