YAŞAM UMUDUNA KAHRAMAN OLDULAR

337

Mehmet Ersoy İlköğretim Okulunda düzenlenen kan bağış kampanyasında Türk Kızılay Kütahya Şubesi yetkilileri, kan bağışının önemini anlattı, okul idaresi, öğretmen ve veliler kan bağışında bulundu. Kampanyaya en fazla sayıda bağışçının destek vermesini sağlayan sınıfa “kahraman sınıf” ünvanı verildi.

Kan bağışının toplumsal bir davranış, gelenek haline getirilerek sonraki nesillere aktarılmasının önemine vurgu yapmak amacıyla Mehmet Ersoy İlköğretim Okulunda kan bağış kampanyası düzenlendi.

Kampanyada Türk Kızılay Kütahya Şubesi yetkilileri, kan bağışının önemini anlattı. Kan bağışının zaman zaman değil her an büyük bir ihtiyaç olduğunu aktaran yetkililer, katılımcıları düzenli bağışçı olmaya davet etti. Bilgilendirmenin ardından okul idaresi, öğretmen ve veliler kan bağışında bulundu.

Çocukların kan bağışının önemini anlamasını sağlayan kampanya için emeği geçen herkese teşekkür eden Okul Aile Birliği Başkanı Tuba Bakşi, “Kampanya sayesinde hayat telaşı içinde unuttuğumuz kan bağışının birçok kişi için bir yaşam umudu anlamına geldiğini hatırladık. Bu bilince geleceğimizi emanet ettiğimiz yavrularımızın da ulaşması çok önemli.” İfadelerini kullandı.

Gün boyunca yaklaşık 104 kişi kan bağışında bulundu. Kampanyayı çok sayıda tanıdığına duyurarak ve kan bağışına en büyük desteği sağlayan öğrencilere madalya verildi. Kampanyaya en fazla velinin katılım sağladığı 1D sınıfı ise “kahraman sınıf” ünvanına kavuştu.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *