‘KÜTAHYA’NIN GELECEĞİ PARLAK VE ÖNÜ AÇIKTIR’

286

Yaratıcı Kültürel Endüstriler Zirvesi kapsamında düzenlenen “Sektörde Köklü Miras Hafızamız” panelinde konuşan Kütahya Valisi Musa Işın, Özel sektörün önünü açmanın ve desteklemenin önemine dikkat çekerek “Bir sanayi ve kültür şehri Kütahya’nın geleceği parlak ve önü açıktır.” dedi.

Yaratıcı şehirler ünvanı ile dünyaya nam salmış 20’den fazla ülkenin 40’dan fazla şehrini Kütahya’da buluşturan Yaratıcı Kültürel Endüstriler Zirvesi kapsamında “Sektörde Köklü Miras Hafızamız” konulu panel düzenlendi.Doç. Dr. Hakan Kara’nın Oturum Başkanı olduğu panelde; ev sahibi Kütahya Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Esin Güral Argat, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, Yaratıcı Endüstriler Konseyi Derneği ve Dünya Tasarım Organizasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Ersayın, Pazarlama ve Markalaşma Uzmanı Prof. Dr. Massimo Alvito panelist olarak yer aldı.

BELGESİ EN YETKİLİ KURULUŞTAN

Kütahya’nın birçok markayı ve marka olmuş ismi içinde barındırdığına vurgu yapan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’na girmiş 295 şehirden 7’si Türkiye’de, zanaat ve halk sanatları alanında da 59 şehirden 2’si Türkiye’de. Bunlardan biri Kütahya, diğeri de Bursa. Markalaşmak için en önemli öğelerden birisi tescillenmektir. Yani sizin marka olabilmeniz için bir belgeye sahip olmanız lazım. İşte bu belge, dünyanın bu konudaki en yetkili kuruluşu olan UNESCO tarafından Kütahya’ya da Bursa’ya da verilmiş.” Şeklinde konuştu.

‘KÜTAHYA ZATEN BİR MARKA’

UNESCO’nun Yaşayan İnsan Hazinesi olarak çini alanında tescillediği üç sanatçının üçünün de  Kütahya’da olduğuna değinen Başkan Işık, “Henüz böyle bir tescil almamış ama Kütahya’da ve dünyada yaptıkları eserlerle tescillenmiş sanatçılarımız da burada. Sayın İsmail Yiğit, Sayın Mehmet Koçer ve birçok ismini sayamadığımız çini ve halk sanatları alanında gerçekten kendilerini ispatlamış, kendilerini dünyaya kanıtlamış bu sanatçılara sahip olmak Kütahya’nın başka markaları aramasına gerek olmadığını bize gösteriyor. Kütahya zaten bir marka. Bunun üzerine derinlemesine gitmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

ÖZEL SEKTÖRÜ DESTEKLEMENİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Kütahya’da ve memleketin her köşesinde müteşebbislerin önemli yatırımları hayata geçirdiğine vurgu yapan Kütahya Valisi Musa Işın, “Bu büyük bir gelişme ve bundan sonra daha da ilerleyeceğiz” dedi. Özel sektörün önünü açmanın ve desteklemenin önemine dikkat çeken Işın, “Tüm müteşebbislerimizle birlikte kolektif bir şuur ve çalışma ile güzel hizmetler yapacağımıza inanıyorum. Kütahya’nın geleceği parlak ve önü açıktır. Kütahya, bir sanayi ve kültür şehridir.” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *