KÜTAHYA BAĞIMLILIĞA KARŞI: “BEN DE VARIM” DEDİ

212

Bağımlılığa karşı farkındalık geliştirmek için düzenlenen Sağlık İçin Bir Adım At Yürüyüşünde katılımcılar bağımlılıklara dur demek için “Ben de varım” dedi. Yeşilay Kütahya Şube Başkanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, her bağımlıya YEDAM ile destek olabileceklerini belirtti.

Yeşilay Kütahya Şubesi; Kütahya Yeşilay Spor Kulübü, Kütahya Valiliği, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi işbirliği ile “Sağlık İçin Bir Adım At Kortej Yürüyüşü” düzenledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan yürüyüşe Vali Yardımcısı Fikret Zaman, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Kütahya İl Emniyet Müdürü Hakan Sıralı, Yeşilay Kütahya Şube Başkanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, Yeşilay Kütahya Şube Başkan Yardımcısı ve Yeşilay Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Mehmet Bilgili, spor kulüpleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

‘115 YEDAM’I ARAYIN’

Yeşilay Kütahya Şubesi tarafından düzenlenen Sağlık İçin Bir Adım At Yürüyüşü yoğun bir katılım ve büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin (YEDAM ) tütün, alkol, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı olmak üzere beş kategoride hizmet verdiğini açıklayan Yeşilay Kütahya Şube Başkanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, “Sizin de bu 5 konuda bağımlılığınız varsa, 12 yaş üzeri bir bireyseniz 115’i arayarak YEDAM’dan tamamen ücretsiz ve gizli şekilde tedavi desteği alabilirsiniz.” Şeklinde konuştu.

‘BÜYÜK BİR MÜCADELE VERİYORUZ’

Bağımlılıkla mücadele gençleri, çocukları bağımlılıktan uzak tutmanın herkesin ortak görevi olduğunu belirten Vali Yardımcısı Fikret Zaman, “Anayasamızın 56. Maddesi “Devlet gençliği her türlü kötü alışkanlıklardan korumak için gerekli tedbiri alır” diyor.” Dedi. Zaman, kamu kurumları olarak büyük bit mücadele içinde olduklarına değindi

BAĞIMLI OLMA ÖZGÜR OL

Vali Yardımcısı Fikret Zaman’ın ilk adımı ile Kütahya Valiliği önünden başlayan yürüyüş Atatürk Bulvarı’nda devam etti. Katılımcılar, ellerinde “Sevdiklerin için bağımlı olma, Bağımsız ol saygın ol, Bağlan ama bağımlı olma, Duvarı nem insanı bağımlılık yıkar” gibi çok sayıda dikkat çekici dövizlerle yürüdü. Gençlerin ve çocukların “Bağımlı olma özgür ol, Yeşilay, Bağımlılığa hayır” sloganları ile Kütahyalıların dikkatini çeken yürüyüş Laleli Cami’ye kadar devam etti.

Büyük bir kalabalığı karşısında gören bazı Kütahyalılar şaşkınlıklarını gizleyemezken; bazı vatandaşlar katılımcıları alkışlarla destekledi. Protokol mensuplarının son ana kadar katıldığı coşkulu yürüyüş ilk adımların atıldığı Kütahya Valiliği önünde sona erdi.

‘GELİN BİRLİKTE SAVAŞALIM’

Bağımlılığa karşı farkındalık geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Yeşilay Kütahya Şube Başkanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, insan sağlığı ve sağlıklı bir gelecek yetiştirmenin Yeşilay için çok önemli olduğuna dikkat çekti. Topçuoğlu Ünal, “Sağlıklı bir nesil yetiştirmek için Yeşilay olarak sizleri de aramıza davet ediyoruz. Yeşilay ile bağımlıklara karşı savaşalım ve sağlıklı bir nesille birlikte hep birlikte bir arada olalım.” Dedi.

FİLİSTİN YEŞİLAY BAŞKANI VE AİLESİ

SALDIRILARDA HAYATINI KAYBETTİ

Kütahya Yeşilay Spor kulübü olarak Yeşilay Cemiyetinin bünyesinde kurulan ilk spor kulübü olmakla iftihar ettiklerine değinen Yeşilay Kütahya Şube Başkan Yardımcısı ve Yeşilay Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Mehmet Bilgili,1966 yılında gayri resmi, 1972 yılında resmi olarak kurulan kulübün kurulduğu günden bu yana 6 binin üzerinde sporcu yetiştirdiğini belirtti. Bilgili, kulüp olarak her alanda çocukları bağımlılıkla mücadele konusunda bilinçlendirmeyi, onların boş zamanlarını değerlendirip, iyi bir insan ve sporcu olarak yetişmelerine katkı sunduklarını ifade etti.

İsrail’in Filistin’e yönelik vahşice saldırılarında iki hastane vurulduğunu 500 can kaybı yaşandığını hatırlatan Bilgili, bu saldırılarda Filistin Yeşilay Başkanı Dr. Omar Farwana eşi çocukları ve torunlarının vefat ettiğini açıkladı. Bilgili, bu vesileyle başta Dr. Farwana olmak üzere İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet tüm Filistin halkına baş sağlığı yaralılara acil şifalar diledi.

‘DÜNYANIN SON YILLARDAKİ

EN BÜYÜK HASTALIĞI’

Dünya Sağlık Örgütü’nün sağlığı sadece hastalığın veya sakatlığın olmadığı değil; fiziken bedenen ve ruhen tam bir iyilik hali olarak tanımladığını dile getiren KSBÜ Rektörü KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, “Tüm dünyanın olduğu gibi; ülkemizin son yıllardaki en büyük hastalıklarından birisi maalesef bağımlılık. Bugün burada da siz gençlerimizi görüyoruz, büyük bir destek verdiniz. Bu ülkemizin bağımlılıkla mücadeleyi ne kadar önemsediğinin bir göstergesi bu tür organizasyonlar yapılır basınımız bu aktivitelerle gündemde tutarsa başarılı olunur.” Dedi. Bağımlıkla mücadelede hep beraber hareket etmek gerektiğinin altını çizen Tekin, Çünkü bağımlılık maalesef büyük bir illet.
Sadece kişilerin ailelerin mücadelesi değil tüm kurumlarla birlikte mücadele edilirse başarılı olunur. Ailelerin bununla tek başına mücadele etme şansı yok. Bütün kurumların desteği gerekiyor.” Dedi. Sağlık temalı bir üniversite olarak KSBÜ’nün bağımlılıklarla mücadelede kendilerine ne görev düşerse yapmaya hazır olduklarına vurgu yaptı.  

Yürüyüşe yoğun bir katılım olmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getiren Vali Yardımcısı Fikret Zaman, “Valiliğe bağlı hemen hemen tüm birimler aylık düzenli olarak bir araya gelip neler yapıyoruz, neler yapmamız gerekiyor, gençlerimizi çocuklarımızı bu tür bağımlılıklardan kurtarmak için neler yapmalıyız diye mücadele içindeyiz.” Dedi. Bu mücadelede en büyük destekçilerinin Yeşilay olduğunu vurgulayan Zaman, Yeşilay’ın kamu kurum ve kuruluşları bile bu konuya el atmadan önce, çok uzun yıllardır bu konuda gençleri, çocukları sigaradan alkolden uyuşturucudan uzak tutmak için mücadele ettiğini hatırlattı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *