SON VİRAJDA GERİLİM ARTTI

199

AK Parti Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu, Belediye Başkanı ve MHP Adayı Başkan Adayı Prof. Dr. Alim Işık, seçime günler kala birbirlerinin iddialarını cevapladı.

Yerel seçimlere 4 gün kala, seçime başkanlık deneyimi ile giren iki aday arasındaki ipler gerildi.

‘ADAYLIĞIMI YSK ONAYLADI’

AK Parti Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu, MHP’nin Cumhur İttifakının en önemli bileşeni olduğuna dikkat çekerek Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Alim Işık’ın “başkan seçilse bile mazbatayı alamaz” iddiasına cevap verdi. Kendisini aday gösteren iradenin Ak Parti’nin yetkili organları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade eden Saraçoğlu, YSK’nın da adaylığını onayladığını vurguladı. Kütahyalıların kendisini layık görüp seçtikten sonra mazbatasını da alacağının altını çizen Saraçoğlu, Başkan Işık’tan seçim çalışmalarının finansman bilgisini vermesini istedi.

Belediyenin neredeyse bütün işlerini aynı müteahhit firmalara teslim ettiğini savunan Saraçoğlu, belediyenin borçlarının dolarla ifade edilerek kafa karıştırılmaya çalışıldığını belirtti. Saraçoğlu, “Hiç merak etmeyin. “Türkiye Yüzyılının Örnek Şehri” Kütahya’ya az kaldı, çok az kaldı. “ şeklinde konuştu.

Belediyenin mali durumunu, enflasyondan bağımsız anlaşılması için dolar kuru üzerinden açıkladığını belirten Başkan Işık’ın Saraçoğlu’na cevabı gecikmedi. 2018 yılı sonu itibariyle kasasında 758milyon 814bin 327 TL bulunan belediyenin 650 milyon TL borcu bulunduğunu ifade eden Işık, 2023 yılı sonunda toplam varlığı 11 milyar 802 milyon TL’ye çıkardıklarını belirtti.

İHALALER EKAP’TAN VERİLİYOR

Saraçoğlu’nun ihaleye dair iddialarına ilişkin de konuşan Işık, Türkiye Cumhuriyetinin ihale yasaklısı olmayan her vatandaşının müracaat edip Kütahya Belediyesinin ihalelerine katılabileceği EKAP platformunu devreye soktuklarını dile getirdi. En düşük teklif verenin çağrıldığına değinen Işık, “Birisi herhangi bir haksızlık yapıldı gibi bir iddiada bulunursa bize değil direkt kamu ihale kurumuna müracaatlarını yapabiliyor. Biz EKAP sayesinde 5 yılda yaklaşık 300milyon tasarruf sağladık. “şeklinde konuştu.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *