‘UMUDUMUZ KIŞ YAĞIŞI’

436

İçme sularında yaşanan sıkıntının altyapı yetersizliğinden değil su kaynaklarında meydana gelen kuraklıktan kaynaklandığını ifade eden Vali Çelik, “Umudumuz, duamız, temennimiz yağışlı kış ayları” dedi. Vali Çelik vatandaşlara bilinçli su kullanımı çağrısı yaptı.

Kütahya Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclisi Toplantısı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Vali Ali Çelik, Vali Yardımcısı Aydın Börü, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, İl Genel Meclisi üyeleri, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Seyfettin Uysal ile muhtarlar katıldı.

KÖYLERDEKİ EKSİKLER TAMAMLANIYOR

Vali Ali Çelik, kaynak ve imkânların etkin ve verimli kullanılması için çalışmaların sahada, muhtarlarla istişare içerisinde sürdürüldüğünü söyledi. Köylerdeki önemli sorunların büyük ölçüde giderildiğine dikkat çeken Vali Çelik, “Köylerimizde eksikler var ancak önemli problemler büyük ölçüde çözüldü. Parke taş sorunlarında ciddi bir mesafe alındı. Eksikleri de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürüttüğümüz KÖYDES projeleri, Özel İdaremizin yatırım programı ve Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliğinizin kaynaklarıyla en kısa sürede tamamlama gayretinde olacağız” dedi.

‘ÇAMUR SORUNU KALMAYACAK’

Birinci derece öncelikli köy yollarında başarılı bir uygulamanın hayata geçirildiğini, öncelikli ihtiyaçların giderildikten sonra ikinci derece ve köy içi yollardaki sorunların gündeme alınacağını ifade eden Vali Çelik, İl Özel İdaresini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti. Kilitli parke taşı döşenmeyen köylerde hızlı bir şekilde harekete geçilerek çalışmaların başlatıldığını belirten Vali Çelik, “Umarım kış geldiğinde çamur sorunu kalmayacak. Temennimiz o; ama muhtarlarımızın da altyapısı yapılan köylerde o taşları koruması gerekiyor. Kamu kaynağının korunması hepimizin sorumluluğu” dedi.

‘SUDA TASARRUF  ŞART’

İçme sularında yaşanan sıkıntının altyapı yetersizliğinden değil su kaynaklarında meydana gelen kuraklıktan kaynaklandığını ifade eden Vali Çelik, bilinçli su tüketimi çağrısında bulunarak muhtarlardan sorumluluk almalarını istedi. Tasarruflu su politikası uygulamasının hayata geçirilmesi gerekliliğine vurgu yapan Vali Çelik, “Bunu zamanla inşallah hep beraber akıllı sayaç sistemi, güneş enerjisine dayalı saat kullanımı gibi hususları beraber üreterek inşallah daha sağlıklı bir sürece geçeriz. Su yönetimini başarmak zorundayız. Umudumuz, duamız, temennimiz yağışlı kış ayları…”

‘SERTİFİKALI TOHUM ÇOK ÖNEMLİ’

Köylerdeki altyapıdan tarımsal üretimin desteklenmesine kadar birçok alanda İl Özel İdaresinin tüm kaynaklarını seferber ettiğine vurgu yapan Vali Çelik, tarımsal faaliyetlerin desteklenmesi için İl Genel Meclisine sunulan 15 milyon TL hibenin kabul edildiğini belirterek çiftçilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Nohut ve ayçiçeği desteklemeleriyle Kütahya’da ciddi bir girdi elde edildiğini belirterek nitelikli ürün için sertifikalı tohum kullanımının önemine değinen Vali Çelik, “Bu anlamda Özel İdaremiz ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün desteğiyle başlatılan projeler inşallah sahada sonucunu verir” ifadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *