‘HEPİMİZİN ÖNÜNDEKİ REHBERLERSİNİZ’

387

24 Kasım Öğretmenler Günü Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde coşkuyla kutlandı. Programda konuşan Vali Çelik, “Öğretmenler hepimizin hayatına değer katmış, yol göstermiş, ışık olmuş, bizim kim olmamız gerektiği sorusuna güzel cevaplar üretmişti” dedi.  

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları Kütahya’da İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit’in 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Zafer Meydanı’nda yer alan Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı.  Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek programla devam eden etkinliklere Vali Ali Çelik ve il protokolü katıldı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından Başyiğit,  “Her çocukta farklı bir anlamı olan mesleğimiz; sevgi, özveri ve sabır üzerine bina edilen ve hiçbir maddi kıyas kabul etmeyen niteliklere sahiptir. Her meslek özeldir ancak öğretmenlik meslek olmanın çok ötesinde bir gönül işi: öğretmen özü, sözü, davranışı ve yaşam şekliyle topluma örnek olan kişidir.” dedi.

ŞEHİT ÖĞRETMENLERİ ANDI

Hepimizin hayatına değer katmış, yol göstermiş, ışık olmuş, bizim kim olmamız gerektiği sorusuna güzel cevaplar üretmiş değerli öğretmenlerin, Öğretmenler Günü’nü canı gönülden kutlayan Vali Çelik, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk başöğretmenimiz olmak üzere bizlerin, ülkemizin, milletimizin yarınları için canlarını feda eden şehit öğretmenlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyor; emekli olan tüm öğretmenlerimizin bundan sonraki hayatlarını sağlık ve huzurla geçirmeleri temennisini ifade etmek istiyorum..” ifadelerini kullandı.

Program emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi ve plaket verilmesi, adaylığı kaldırılan öğretmenlerin yemin töreni, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *