‘GÜNÜ KURTARMAK DEĞİL KALICI ÇÖZÜMLER GEREK’

1806

İlaç fiyatlarında yapılan  düzenlemenin sadece ilaç yokluğunun şiddetini erteleyeceğini ifade eden Kütahya Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Ceylan, “Bizler iki veya üç ay sonra tekrar bu zor günleri yaşarız. Sorunun Sağlık Bakanlığı tarafından kabul edilmesi ve gerçekçi çözümler üretilmesi gerekmektedir” dedi

Kütahya Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Cahit Ceylan, İlaç fiyatlarında yapılan 6.7 oranında Euro kuru düzenlemesi ardından açıklamalarda bulundu.

‘STOKLAR BİTME NOKTASINDA’

Eczanelerde mevsimsel hastalıklara bağlı ilaçların stoklarının bitme noktasına geldiğini belirten Cahit Ceylan, “İlaçlara yapılan zam ilaç firmalarının isteği ile yapılmaktadır. Fakat bu yaşadığımız ilaç yokluğunda sadece şiddeti erteleyebilir ve bizler iki veya üç ay sonra tekrar bu zor günleri yaşarız. İlaçlara yapılan zamlar günü kurtarmaktan öteye gitmemektedir. İlaç sorununun Sağlık Bakanlığı tarafından kabul edilmesi ve gerçekçi çözümler üretilmesi gerekmektedir.” Şeklinde konuştu.

İlaç tedarik sorununun ve hastalara ulaştıramadıkları ilaçların sorumlusunun eczacılar olmadığını vurgulayan Ceylan, “Sorumlu güncellenmeyen ilaç fiyat kararnamesi ve yokmuş gibi yapan sayın yetkililerdir.” İfadelerini kullandı.

GERÇEKÇİ ÇÖZÜMLER ŞART’

Yapılan zamların, eylemlilik sürecinde ortaya koydukları nedenlere cevap, çare olamayacağını dile getiren Ceylan, şu açıklamalarda bulundu: “Bizler eczane ekonomilerinin yaşadığı sıkıntılara gerçekçi çözümler üretilene kadar, hastalarımız ilaçlarına ulaşana kadar eylemlerimize devam edeceğiz. Mitingden sonra hastalarımızı da mağdur etmeyecek bir şekilde eczane kapatma eylemlerini uygulamaya başlayacağız. Biliyoruz ki haklıyız ve hakkımızı alana kadar da durmayacağız…”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *