3600 EK GÖSTERGE GENİŞLETİLSİN

751

3600 ek gösterge düzenlemesinin bazı hizmet kolları ve çalışanlar ile sınırlı kalmasını kesinlikle kabul etmediklerini belirten Büro Memur-Sen Kütahya Şube Başkanı Bünyamin Çakır, Adliye çalışanlarının tümüne yıpranma ve Refah payı verilmesi, mali hakları daha fazla güçlendirilmesi, soruşturma yöntemlerinin düzenlenmesi gerektiğini açıkladı.

Büro Memur-Sen Kütahya Şube Başkanı Bünyamin Çakır, 3600 ek gösterge düzenlemesinin bazı hizmet kolları ve çalışanlar ile sınırlı kalmasını kabul etmediklerini belirten bir basın açıklamasında bulundu. En kutsal değerlerin başında gelen Adalet tecelli etmesi için çalışan Adliye çalışanlarının, insanüstü bir çaba ile mücadele ettiğini vurgulayan Çakır, “Ancak bu çaba ve mücadele zaman zaman görmezden gelinerek her geçen gün maddi ve manevi olarak erir hale gelmektedir. Bizler Büro Memur-Sen olarak Adliye çalışanlarımızın hakkını arama mücadelesinde her zaman en önde olduk ve olmaya da devam edeceğiz.” Dedi.

‘ADALET HİZMETLERİ SINIFI DERHAL OLUŞTURULMALIDIR’

3600 ek gösterge düzenlemesinin bazı hizmet kolları ve çalışanlar ile sınırlı kalmasını kesinlikle kabul etmediklerini belirten Çakır, “Bu uygulamanın tüm kamu çalışanlarını sisteme dâhil edecek bir şekilde olması gerektiğini her platformda dile getiriyor ve bunun mücadelesini veriyoruz. Hepinizin malumu, yazı işleri müdürü, zabıt katibi ve mübaşirler başta olmak üzere adliye çalışanlarımızın çoğu Genel İdare Hizmetleri sınıfında görev yapmaktadır. Büro hizmetlerini kapsayan Genel İdare Hizmetleri Sınıfı Adliyede görev yapan hiçbir unvan ile uyuşmamaktadır. Büro hizmetinin ötesinde hizmet veren Adliye çalışanları için Adalet hizmetleri sınıfı derhal oluşturulmalıdır.” İfadelerini kullandı.

Belirli aralıklarla yapılan Görevde Yükselme Sınavlarını moral ve motivasyon başta olmak üzere sosyo-ekonomik olarak da yerinde ancak yetersiz bulduklarını açıklayan Çakır, “Yetersiz buluyoruz çünkü; Adliye çalışanlarının mevcut kadrolarının üzerinde yükselebilecekleri kadro çok kısıtlı olmakla birlikte, belirli bir merhale sonrasında ise yükselme olanağı hiç kalmamaktadır. Bu bağlamda tıpkı öğretmenlerde olduğu gibi Adliye çalışanlarının tamamına mevcut kadrolarında geçirdikleri süre, öğrenim durumu v.b belirlenecek kıstaslar nihayetinde uzman unvanı verilmelidir.” Dedi.

‘MÜCADELEMİZ SÜRECEK’

Büro Memur-Sen olarak Adliye çalışanları yönünden kazanımlarının bir kaçından bahseden Çakır, “Mübaşir arkadaşlarımızın genel idare hizmetleri sınıfına alınmasını sağladık, Adalet hizmetleri sınıfı oluşturuluncaya kadar yardımcı hizmetler sınıfının tamamen kaldırılarak bu sınıfta bulunan tüm ünvanların genel idare hizmetleri sınıfına alınmasını da ayrıca talep ediyoruz. Banka promosyonlarında bu güne kadar uygulananın aksine, %10 luk kotanın kaldırılarak herkese eşit olacak şekilde ve tek seferde ödenmesini sağladık. Adalet hizmetleri tazminatlarında İstanbul, Ankara ve İzmir’de 15, büyükşehirlerimizde 10, ve diğer şehirlerimizde çalışanlarımız yönünden 5 puan gibi küçük de olsa bir artırım yapılmasını sağladık. Sendikalı üyeye üç ayda bir 701 TL ödenmesini sağladık ki ocak ayında bu rakam güncellenecektir. Zabıt Katibi arkadaşlarımıza Yeşil Pasaport hakkını kazandık. Bu hakkın genişletilerek şoför, mübaşir, memur gibi diğer kadro ve ünvanlara da yansıtılması yönündeki mücadelemiz devam etmektedir.6. Dönem Toplu sözleşme ile mutabakat altına aldığımız Sözleşmelilerin kadroya geçişlerinin takipçisiyiz. Bu bağlamda kamuda asli istihdam türünün tek ve kadrolu olması yönündeki ısrarımız, mücadelemiz sürecektir.”

Ünvanı ve ünvanının dışında tüm işleri yılmadan usanmadan yapan Adliye çalışanlarının, büro kolunda hizmet veren diğer kamu çalışanları ile aynı bürosal işi yapıyormuş gibi değerlendirilmemesi gerektiğinin altını çizen Çakır, Disiplin soruşturması geçirme ihtimali de yine aynı şekilde diğer kamu çalışanlarının çok üzerinde olan Adliye çalışanlarının mali olarak da zayıfladığını belirtti. Adliye çalışanlarının tümüne yıpranma ve Refah payı verilmesi, mali hakları daha fazla güçlendirilmesi, mesleki güvenceleri sağlanmalı, soruşturma ve disiplin yöntemleri düzenlenmesi, bağlı oldukları Adalet Bakanlığına aidiyet duyguları güçlendirilmesi gerektiğini açıklayan Çakır, Güvenin Merkezi ve Kazanımların adresi olan Büro Memur-Sen’in, tüm bu hususların bilincindeyiz ve birçok hususun da takipçisi olduğunu vurguladı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *