‘BİRÇOK SANATÇIYI AĞIRLAYACAĞIZ’

432

Kütahya Belediyesi, 100. Yıl Kültür ve Sanat Etkinlikleri Sezon Finali’nde konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, sezon boyunca yapılan etkinlikleri sıraladı. Cumhuriyetin ilanının 100. Yılında Kütahya’nın sanat dolu bir yıl geçireceğini ifade eden Başkan Işık, “Birçok sanatçıyı ağırlayacağız” dedi.

Bir yıl boyunca konserler, tiyatrolar, gösteriler ve birçok etkinlikle hemşehrilerimizin dolu dolu bir yıl geçirmesini sağlayan Kütahya Belediyesi, 100. Yıl Kültür ve Sanat Etkinlikleri Sezon Finali’ni usta sanatçı İzzet Altınmeşe’nin verdiği konserle yaptı.

KULAKLARIN PASINI SİLDİ

Sezon finalinde Hisarlı Ahmet Türk Halk Müziği Ses Yarışması’nda birinci olan Senanur Kaya’ya 10 bin, ikinci olan Muhammed Furkan Yanıkkaya’ya 8 bin ve üçüncü olan Alper Yıldırım’a 6 bin Türk Liralık ödüllerini takdim edildi. Ödül töreninin ardından yapılan halk oyunları gösterisi beğeniyle izlendi. Gecenin finalinde sahneye çıkan usta sanatçı İzzet Altınmeşe, okuduğu birbirinden güzel türkülerle kulakların pasını sildi.

A SINIFI 4 KONSER

ONLARCA ETKİNLİK

100. Yıl Kültür ve Sanat Etkinlikleri Sezon Finali’nde konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Adına ve şanına yakışır bir 100. yılı geride bırakıyoruz. Şehrimize yakışır, 100. yılda ne yapılması gerekiyorsa onu yaptığımız bir yılı geride bıraktık. Bu yıl içerisinde A sınıfı dediğimiz 4 adet konseri gerçekleştirdik. Bildiğiniz gibi Kıraç, Feridun Düzağaç, Muazzez Ersoy ve Soner Sarıkabadayı gibi sanatçılarımızı şehrimizde misafir ettik. 4 adet B sınıfı konser, 20 adet yerel konser, 8 adet yetişkin tiyatrosu, 25 adet çocuk tiyatrosu, 11 konferans, 30 gün boyunca Ramazan etkinlikleri, Motocross Tırmanma Yarışları Türkiye Finali’ni şehrimizde yaptık. Büyükler Arası Halk Oyunları Türkiye Finali’ni şehrimizde yaptık. Bugün ödüllerini takdim edeceğimiz Hisarlı Ahmet Türk Halk Müziği Ses Yarışması’nı, Ulusal Şair Şeyhi Şiir Yarışması’nı yaptık. 5 adet Yeşilçam klasikleri açık hava sinemasını Belediyemizin önündeki Sinema Günleri kapsamında sergiledik. Kültür Sanat Festivali’ni gerçekleştirdik. EMITT Fuarı’na katılarak Kütahya’mızı tanıttık. Bursa’da BİLDEF Fuarı’na Belediyemiz ekibiyle katılıp şehrimizi tanıtmaya gayret ettik. İzmir’deki Kütahya Tanıtım Günleri’ne Ahmet Selçuk İlkan konseriyle katıldık. Kısa film yarışması, tasarım yarışması, en fazla kitap okuyan okullarımızın ödüllendirilmesini gerçekleştirdik. Birçok kamu kurum ve kuruluşumuzla birlikte, derneklerimizle, vakıflarımızla birlikte yaptığımız diğer paydaş olarak yer aldığımız etkinlikleri imza attık” dedi.  

‘FARKLI SİMALARI DAVET EDİYORUZ’

Seneye Cumhuriyetin ilanının 100. yılında en az bu etkinlikler kadar etkinliği planladıklarını müjdeleyen Başkan Işık, “Uygun olan gün ve haftalarda yine ülkemizin sanat alanında değer katan birçok kıymetli üstadını bu şehirde ağırlayacağız. Prensip olarak bir kez davet ettiğimizi bir daha davet etmiyoruz. Farklı simalarla, farklı etkinliklerle şehrimizin gençlerini, hemşehrilerimizi onlarla buluşturmaya gayret ediyoruz.” İfadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *