SANATIN ŞEHRİNDE SANATÇILAR ARTIYOR

828

Kütahyalı sanatçılar Zafer Baysal, Ünsal Salün, Mustafa Akyel, Fatih Aşır, Hasan Efe, İsmail Erçek, İbrahim Taş ve Ömer Namaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı oldu. Kütahya’nın Turizm Bakanlığı Sanatkarı sayısı böylece 90’dan 98’e yükseldi.

Geleneksel sanatları ve sanatçıları desteklemek, yeni ustalar yetiştirmek, geleneksel sanatların üretimlerini ve görünürlüğünü arttırarak geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla her yıl gerçekleştirilen Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcılarını Değerlendirme Kurulu’nun 2022 yılı ikinci dönem değerlendirmeleri tamamlandı.

SAYI 98’E YÜKSELDİ

Ankara’da gerçekleştirilen Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcıları Değerlendirme Kurulu’nda yapılan değerlendirmeler sonucu Kütahya’dan Zafer Baysal, Ünsal Salün, Mustafa Akyel, Fatih Aşır, Hasan Efe, İsmail Erçek, İbrahim Taş ve Ömer Namaz Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı olmaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçı Tanıtma Kartı almaya hak kazandı. Böylelikle, Kütahya’da 90 olan Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatkarı sayısı 98’e yükselmiştir.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *