KADIN CİNAYETİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

576

İsmail Türün’ün, eşi Ayşegül Türün’ü, çok sayıda bıçak darbesiyle öldürmesinin ardından yargılama sürecinin sonuna kadar sürecin takipçi olacağını belirten Kütahya Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu, kadınların yaşam hakkını savunacaklarını vurguladı

Hamidiye Mahallesi Beşikkaya Caddesi’nde oturan 45 yaşındaki İsmail Türün, eşi Ayşegül Türün’ü (32), çok sayıda bıçak darbesiyle öldürdü. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, Türün’ü evin önünde suç aleti bıçakla beklerken gözaltına aldı. Olay yeri incelemesinin ardından 3 çocuk annesi Ayşegül Türün’ün cesedi, Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü. Çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanan İsmail Türün, hastanedeki sağlık kontrolünün ardından polis tarafından Kütahya T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

Cinayetin ardından Kütahya Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu bir açıklama yayınladı.

Bir kadının daha yaşama hakkının elinden alındığına vurgu yapılan açıklamada; “Ayşegül Türün bir erkek tarafından katledilmiştir… Kadın cinayetleri politiktir. Kadınların yaşam hakkının savunulması ve cezasızlıkla mücadele için yasal sürecin takipçisi olacağız. Kütahya Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu olarak yargılama sürecinin sonuna kadar takipçisi olacağımızı bildiririz.” Denildi.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *