‘MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK’

665

Kamu isçileri olarak memura verilen yüzde 13,52’lik zam oranının ayrımcılık yapılmadan kendilerine de verilmesini talep ettiklerini belirten Oleyis Sendikası Kütahya İl Temsilcisi Ali Kesgin, “Sesimizi Sayın Cumhurbaşkanımıza duyurana kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Oleyis Sendikası Kütahya İl Temsilcisi Ali Kesgin, basın açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 3 Ocak itibari ile emekli ve memurlar için yüzde 25 maaş artışına gidileceğinin açıklanmasından bir gün sonra memur sendikalarının zammı az bulmaları ve itirazlarını hatırlatan Ali Kesgin, “Sayın Cumhurbaşkanımız bu oranı yüzde 5 Daha artırıp yüzde 30 olarak yeniden güncellemişti. Kamuda çalışan işçilerin asgari ücrete gelen yüksek zam nedeni ile günlük yevmiyeleri asgari ücretin altında kalmış ve yeniden asgari ücrete dengelemişti” dedi.

‘TÜRK İŞ DUYARSIZ KALDI’

Kamu isçileri olarak memura verilen yüzde 13,52’lik zam oranının ayrımcılık yapılmadan kendilerine de verilmesini talep ettiklerini açıklayan Kesgin, “Konunun birebir Muhatabı olan Türk İş Konfederasyonu ve sendikaları biz işçilerin bu haklı taleplerine duyarsız kalmışlardır. 2023 yılında yapılacak olan Kamu Çerçeve Protokolünü bahane göstererek, hükümetten ek zam talep etmemişlerdir.” İfadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE GÜNDEMİNE OTURDUK’

Her ay işçinin bir tam aidatını alan Türk iş Konfederasyonu ve sendikalarının bu duyarsız tavırları karşısında 81 il kamu çalışanı işçiler olarak seslerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a duyurmak için 5 Ocak 2023 akşamı twitter etkinliği başlattıklarını açıklayan Kesgin, ilk 45 dakikada 126 bin twit ile Türkiye gündeminde 1’inci sırada yer aldıklarını açıkladı.

Kesgin, “Sesimizi Sayın Cumhurbaşkanımıza duyurana kadar bundan sonrada artarak mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *