‘TARIMI HOR GÖRÜRSEK YARINI ZOR GÖRÜRÜZ’

408

TDP’nin 2023 yılı Değişim ve Çare programını basın mensuplarıyla paylaşan İl Başkanı Gülçin Hizarcıoğlu Karaman, çiftçiye alım garantisi, ucuz gübre, ucuz mazot, ucuz elektrik vereceklerini belirtti. Hizarcıoğlu Karaman, “Çiftçiyi küstürmeyeceğiz, çiftçi küserse aç kalırız. Tarımı hor görürsek, yarını zor görürüz.” dedi

Türkiye Değişim Partisi Kütahya İl Başkanı Gülçin Hizarcıoğlu Karaman, basın mensuplarıyla bir araya gelerek Genel Başkanları Mustafa Sarıgül tarafından açıklanan 2023 yılı Değişim ve Çare programını  paylaştı.

Türkiye Değişim Partisi olarak vatandaşların kendilerinden öncelikle çözüme kavuşmasını istediği problemleri tek tek ele alarak kendilerine bir yol çizdiğini belirten Gülçin Hizarcıoğlu Karaman, “Yıllardır, 2023 hayalleri dinliyoruz. İşte geldik! 2023 yılındayız. Maalesef 2023’e hayallerle değil kabuslarla girdik. 2023’e girdiğimiz bugün, işçisi, memuru, emeklisi, genci, kadını hayatından memnun tek bir yurttaşımız yok. Gülümseyen kimse yok.” Dedi. Hizarcıoğlu Karaman, gıda fiyatlarına dikkat çekerek çarşıda, markette, pazarda olmaya devam edeceklerini ifade etti.

‘ZİNCİR MARKETLERİ HAFTANIN BİR GÜNÜ KAPATACAĞIZ’

Türkiye’nin nabzının parti genel merkezlerinde attığını dile getiren Hizarcıoğlu Karaman, “Esnaf için esnaf bakanlığı kuracaklarını dile getirdi. Hizarcıoğlu Karaman, “Elektriğe esnaf tarifesi getireceğiz. İktidarımızda, zincir marketler, her yere dükkân açamayacak, her şeyi satamayacaklar. Zincir marketleri haftanın bir günü kapatacağız. Esnafımızın bankalardan, esnaf kefaletten çektiği kredilerin faizlerini sıfırlayacağız. Kira stopajını kaldıracağız, esnafa sicil affı çıkaracağız. Taşımacılık yapan esnafa, ucuz akaryakıt vereceğiz. Bir kereye mahsus ehliyet affı getireceğiz. Çiftçimize alım garantisi vereceğiz. Çiftçiye ucuz gübre, ucuz mazot, ucuz elektrik vereceğiz. Çiftçilerin bankalara, tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarının faizlerini sıfırlayacağız, çiftçinin para kazanmasını sağlayacağız. Çiftçiyi küstürmeyeceğiz, çiftçi küserse aç kalırız. Tarımı hor görürsek, yarını zor görürüz.” Şeklinde konuştu.

‘EĞİTİM PARASIZ OLACAK’

TDP’nin 5T formülü ile yola devam edeceğini dile getiren Hizarcıoğlu Karaman, vaatleri şöyle sıraladı: “Mucize formüller aramaya gerek yok mucize bizim içimizde. Fabrika da açacağız, kooperatif de kuracağız. Elektrik ve doğalgaz dağıtım işini, devletin bünyesine alacağız. Et, süt, yumurta, un, yağ, şeker, bebek bezi, bebek maması, bakliyat gibi, 10 kalem temel ihtiyaç maddesi belirleyeceğiz. Bu ürünlerin fiyatlarını biz sabitleyeceğiz. Mütevazı konutlarda kullanılan elektrik, doğalgaz ve sudan vergi almayacağız. Eğitim parasız olacak. Fabrika sahibinin çocuğu, hangi okula gidiyorsa fabrikada çalışan işçimizin çocuğu da aynı okula gidecek. Emekliler arasındaki haksız maaş farklarını, ortadan kaldıracağız, emeklilerin sağlık katkı payı ödemesini kaldıracağız. Bayram ikramiyelerini asgari ücret düzeyine çıkaracağız. Yaşlılık, evde bakım ve engelli maaşlarını, dul ve yetim aylıklarını, şehit ve gazilerin maaşlarını, asgari ücret düzeyine çıkaracağız. Engelliler için engelliler bakanlığı kuracağız. En az 20 bin engelli ataması yapacağız. Üç yılda atanamayan engelli bırakmayacağız. Evde engelli ve yaşlı bakan kadınları, sosyal sigorta sistemi içine alacağız. Primlerini devlet olarak karşılayacağız ve emeklilik hakkı tanıyacağız. Engelli istihdam kotalarını iki katına çıkaracağız ve bu kotaların tamamını dolduracağız. Engelli vatandaşlara hane gelirine bakarak değil engelli vatandaşın kendi gelirine bakarak maaş bağlayacağız.”

‘ÇOCUK YAŞTA EVLİLİKLERİ ENGELLEYECEĞİZ’

“Engelli ve engelli yakını aylığını asgari ücret düzeyine çıkaracağız. Protez ve medikal malzeme ürünlerini ücretsiz vereceğiz. İktidara geldiğimizde ilk iş mülakatı kaldıracağız. Yazılıyı geçen işe başlayacak. Kredi yurtlar kurumunun adını “öğrenci konaklama merkezi” olarak değiştireceğiz, yurt sorununu bitireceğiz. Yurt ücreti, öğrenim ve katkı kredisi diye bir şey olmayacak ihtiyacı olana karşılıksız burs vereceğiz. Gençlere öğrenimleri boyunca internet ücretsiz olacak. Öğrencilerin aldıkları cep telefonu, tablet, bilgisayar gibi ürünlerden vergi almayacağız. Gençler ilk evlerini, otomobillerini alırken vergi ödemeyecekler. Evlilik için alınan beyaz eşyadan, mobilyadan tüm vergileri kaldıracağız. Kadınlar her mahallede ücretsiz ve iyi kreşler olacak. Çalışan kadınların mesai saatlerine düzenleme getireceğiz. Kadınlar gece vardiyasında çalışmayacak. Çocuk yaşta evlilikleri engelleyeceğiz, kadınların işveren olmalarını destekleyeceğiz. Geliri olmayan kadınlara asgari ücret tutarında aylık ödeme yapacağız. Atanamayan öğretmenlerin hepsini bir yıl içinde atayacağız. 24 Kasım öğretmenler gününde bir maaş ikramiye vereceğiz. Öğretmenlerimize ücretsiz internet sağlayacağız. Öğretmenler arasındaki farklılıkları kaldıracak, hepsini kadroya alacağız. Özel okullarda ve kurslarda çalışan öğretmenlerimizin maaşlarının artırılmasını sağlayacağız.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *