KADIN GİRİŞİMCİLİK OFİSİ AÇILDI

588

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat Kocaeli Sanayi Odası ziyaretinde Sanayide Kadın Eli Projesi ile ilgili de bilgi paylaştı. Güral Argat, KUTSO bünyesinde açılan Kadın Girişimcilik Ofisinde kadın girişimciliğinin artırılması için bilgi ve danışmanlık hizmetleri sunulduğunu dile getirdi

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ile beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri, Kocaeli Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelinen görüşmede, yapılan çalışmalara ilişkin karşılıklı bilgi paylaşıldı.

Üye sayıları, ihracat rakamları, yürütülen projeler, girişimcilik, yenilenebilir enerji, öne çıkan sektörler, güncel konularda değerlendirmeler ve görüş alış verişi yapıldı. Teknoparkların, ihracatın, üretimin, kadın girişimciliğinin desteklenmesinin, sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının oluşturulmasının önemi vurgulanarak, iki oda arasında iş birliği yapılabilecek konular istişare edildi.

SANAYİDE KADIN ELİ PROJESİNİ ANLATTI

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, hedeflenen faaliyetler, ihracat rakamları, KUTSO’da çalışmalarına başlanan EFQM Mükemmellik Modeli, gelişmekte olan sektörler, enerji maliyetlerindeki artışın işletmelere etkisi gibi konularda değerlendirmelerini paylaşarak, sürdürülebilir kalkınma hedefi çerçevesinde, Teknoparkların verimliliğine ve kadın girişimciliğinin desteklenmesine öncelikli önem verildiğini belirtti. Sanayide Kadın Eli Projesi ile ilgili de bilgi paylaşan Esin Güral Argat, kadın girişimciliğinin artırılması, bilgi ve danışmanlık hizmetleri sunulması amacıyla, KUTSO bünyesinde Kadın Girişimcilik Ofisi açıldığını belirtti. Kocaeli Sanayi Odası ile iş birliği çalışmalarının faydalı ve memnun edici olacağını ifade etti.

Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, EFQM Mükemmellik Modeli ve Kalite Ödülü almalarına ilişkin bilgileri paylaşarak, stratejik yönetim anlayışının önemini vurguladı. Üye sayısı ve sektörel profil, ildeki yatırımlar, organize sanayi bölgeleri, oda ve borsalardaki çalışma yöntemlerine ilişkin tecrübe ve tavsiyelerini dile getirdi.

Ziyaretin anısına KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat’ın, Kütahya Çinisi eseri takdim etmesi, görüşmeden duyulan memnuniyetin ve karşılıklı iyi dileklerin sunulması ile ziyaret sona erdi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *