KÜTAHYA UÇUYOR

426

Kütahya’da dün tüm gün süren rüzgar, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Sevgi Yolu’nun en yoğun olduğu noktaların birinde binadan kopan kaplama parçaları korku dolu anlara sebep oldu. Polis ekipleri, binanın etrafını korumaya alırken, rüzgar ATM’de para çeken yaşlı bir vatandaşın elindeki paraları da uçurdu

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü, Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Bilecik için Çarşamba gününden başlamak üzere yaklaşık 3 gün sürecek kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısında bulunmuştu. Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nün tahminleri doğru çıktı. Kütahya’da dün tüm gün esen kuvvetli rüzgâr, hayatı olumsuz etkiledi. Öğlen saatlerine şiddetini artıran rüzgar sebebiyle vatandaşlar yolda yürümekte zorlandı.

AĞIR PARÇALAR VATANDAŞIN ÜZERİNDE SALLANDI

Şehirdeki esnaf, dükkânlarının önündeki eşyalarını rüzgârdan korumak için içeri aldı. Sevgi Yolu’nda rüzgârın etkisiyle iki apartmanın dış cephesinden düşen inşaat malzemeleri ise vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Akdemirler İş Merkezi’nde iş merkezinin dış cephesinin kaplamaları rüzgarın etkisiyle çıktı. Uzun süre vatandaşların yoğun olarak bulunduğu noktanın tepesinden sallanan dış cephe kaplamaları, sonunda koparak yere düştü. Çatıdan savrulan parçalar şans eseri kimseyi yaralamadı.

POLİS ÇEMBERE ALDI

Polis ekipleri, iş merkezinin etrafını çevreleyerek vatandaşın giriş çıkışına eşlik etti. İş merkezinden çıkan vatandaşlar, koşturarak kendilerini tehlikeli alanın dışında atmaya çalıştı. Rüzgârın etkisiyle apartmanlardan kopan parçalar, şehir merkezindeki binaların yenilenmesi gerektiği gerçeğini de gözler önüne serdi.

PARALAR RÜZGÂRA KAPILDI

Rüzgârın etkili olduğu anlarda ATM’den para çeken yaşlı bir vatandaşın elindeki paralar uçtu. Etraftaki vatandaşların yaşlı adamın paralarını toplamasına yardım edip paraları teslim etmesi ise insanlık ölmedi dedirtti.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *