BİLSEM KIŞ OKULU İLK KEZ BAŞLADI

389

BİLSEM yaz okullarının ardından bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinde de hayata geçirilen “BİLSEM Kış Okulları” Kütahya’da da faaliyetlerini sürdürüyor. “Astronomi, matematik, görsel sanatlar, akıl oyunları, kimya, müzik” gibi atölyeler, 3 Şubat tarihine kadar devam edecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, BİLSEM yaz okullarının ardından bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinde de “bilim ve sanat” alanlarında atölyelerin gerçekleştirildiği BİLSEM kış okulunu hayata geçirdi. Bilim ve sanat alanlarında atölye çalışmalarının gerçekleştirildiği “BİLSEM Kış Okulları” Kütahya’da da faaliyetlerini sürdürüyor.

Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit devam eden kış okulu atölyelerini ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Kütahya BİLSEM bünyesinde açılan “astronomi, matematik, görsel sanatlar, akıl oyunları, kimya, müzik” gibi atölyelerde öğrenciler iki hafta boyunca birbirinden farklı ve eğlenceli etkinliklere katılmış olacaklar. Atölye çalışmaları ile bilim ve sanat konularının disiplinler arası etkileşimle ve günlük yaşamla ilişkilendirilerek öğrencilerin eğlenirken yaşayarak, gözleyerek ve yaparak içselleştirmelerini sağlamak; bilimsel bakış açılarının olumlu yönde gelişmesine katkıda bulunmak, bilime ve sanata olan ilgi, sevgi ve farkındalık düzeylerini artırmak amaçlanmaktadır.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in talimatıyla ilk kez geçen yıl yaz tatilinde açılan “yaz okullarının” ardından 2 haftalık yarıyıl tatilinde de Kütahya BİLSEM’de uygulanacak atölye çalışmaları, 3 Şubat tarihine kadar devam edecek.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *