B. KÜTAHYASPOR ÜNİVERSİTEYİ GEÇTİ

231

Belediye Kütahyaspor, 3.ligin yeni takımlarından Anadolu Üniversitesini hazırlık maçında mağlup etmeyi başardı. Belediye Kütahyaspor’un oynadığı oyun ise taraftarlar tarafından beğenilmedi.

Yeni sezon hazırlıklarına devam eden Belediye Kütahyaspor, Dumlupınar stadında komşu il Eskişehir’in temsilcisi Belediye Kütahyaspor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 3-1 kazanan Belediye Kütahyaspor’un yorgun olduğu görüldü.

İLK ATAK GOL OLDU

Maça hızlı başlayan Belediye Kütahyaspor ilk atağında golü bulmayı başardı. Defansın arkasına atılan topta Belediye Kütahyaspor’da Halil İbrahim Pekşen koştu rakibi ile girdiği pozisyonun ardından topu kazanarak kaleciyle karşı karşıya vuruşunu yaptı. Top kaleciden dönerken dar acıya rağmen ikinci şutu ağlarla gitti ve Belediye Kütahyaspor 1-0 öne geçti. Bu pozisyonun ardından Anadolu Üniversitesi futbolcuları faulün verilmediği gerekçesi ile itirazlarda bulunsalar da sonuç vermedi. 

Belediye Kütahyaspor golden sonra sahasından çıkmakta zorlandı. Dakikalar 10’u gösterdiğinde Anadolu Üniversitesi, defansın arkasına gönderdiği topla golü buldu ve eşitliği sağladı.

1-1’lik eşitliğin ardından Anadolu Üniversitesi daha baskılı bir oyun ortaya koydu. Sahasından çıkmakta zorlanan Belediye Kütahyaspor 26’ıncı dakikada kalesinde tehlikeli bir pozisyon verirken Serkan parmak uçlarıyla topu çıkarmayı başardı.

Karşılaşmanın ilk yarısının son bölümlerinde ise Kütahyaspor iki kez gole yaklaştı. Korner vuruşunda Doğancan Kılıç kafayı vurdu direğe çarpan top dışarıya gitti. Son saniyelerde ise Yekta’nın ceza sahası dışından vuruşu auta gitti.

BİLAL TAKIMI AYAKTA TUTTU

Belediye Kütahyaspor ikinci yarıya değişikliklerle başladı. İkinci yarının ilk dakikalarında Onur Civelek’in baskılı oyunu dikkatlerden kaçmazken, ilk yarıda zaman zaman ortaya çıkan Bilal Şeflek ise ikinci yarıda orta alanda iyi bir görüntü çizdi. Dakikalar 60’ı gösterdiğinde Onur’un golü ile 2-1 öne geçen Belediye Kütahyaspor, 75’inci dakika ise farkı 3’e çıkardı. Serbest vuruşta Bilal Şeflek’in vuruşu direğe çarparken tribünlerden de alkış aldı. Zaman zaman gergin geçen maçı Belediye Kütahyaspor 3-1 kazanırken, takımın henüz hazır olmadığı özellikle orta alanda ve kanatlarda önemli sorunlar yaşandığı görüldü. Maç sonrasında bazı taraftarlar takımın henüz hazır olmadığını dile getirirken bazı taraftarlar ise oyuncu kalitesi olarak daha düşük bir kadro ile karşı karşıya kaldıklarını belirttiler.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *