TEKERLEKLİ SANDALYESİNİ DEPREMZEDELERE BAĞIŞLADI

345

KSBÜ ailesinin hazırladığı yardım kolilerini öğrenciler ve personel ile birlikte uğurlayan Rektör Vural Kavuncu, “Bir vatandaşımız da tekerlekli sandalyesini getirdi ve bize bağışladı” dedi. Afet bölgesindeki öğrencilerimize tek tek ulaştıklarını belirten Rektör Kavuncu, “Az sayıda öğrencimiz kaldı ulaşamadığımız. Ümidimiz onlara da ulaşmak” dedi

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) personel ve öğrencileri tarafından hazırlanan yardım kolileri afet bölgesine ulaştırılmak üzere dualarla yola çıktı.

Yardım tırı KSBÜ Rektörlüğü önünden Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Cem Algın ve Prof. Dr. Ahmet Çekirdekci, Genel Sekreter Kutlu Önal ile personel ve öğrencilerin katılımlarıyla uğurlandı.

‘ZAMAN DAYANIŞMA ZAMANI’

Rektör Prof. Dr. Kavuncu yapılan yardım çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi: “Ülkemiz çok büyük bir felaketle karşı karşıya. Devletimiz elinden geldiğince gerekli çalışmaları yapıyor. Aziz milletimiz hiçbir zaman darda kalanı yalnız bırakmaz. Zaman dayanışma zamanı. Bu günleri birlikte atlatacağız. Bu noktada KSBÜ olarak bir yardım kampanyası oluşturduk. Oluşturduğumuz bu yardım kampanyasında toplanan yardım malzemelerini bir tıra yükleyerek AFAD vasıtası ile Hatay Yayladağı’na göndereceğiz. Dünden beri personel ve öğrencilerimizin yoğun çabaları ile burada koliler hazırlandı.” Dedi.

‘ÖĞRENCİLERİMİZE TEK TEK ULAŞTIK’

Çevredeki vatandaşların da buradaki hareketliliğe duyarsız kalmadığını açıklayan Rektör Kavuncu, “Bir vatandaşımız da tekerlekli sandalyesini getirdi ve bize bağışladı. Ben bu duyarlılıkta olan herkese teşekkür ediyorum. Orada olan öğrencilerimize tek tek ulaşıldı. Az sayıda öğrencimiz kaldı ulaşamadığımız. Ümidimiz onlara da ulaşmak. Senatomuz toplanmış ve öğrencilerimize yönelik kolaylaştırıcı kararlar almış durumda. YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’ın kurduğu bir sistemle bütün üniversitelerimiz deprem bölgelerine yardım gönderme konusunda aktif rol alıyor. Bünyemizden 35’e yakın hocamız, öğrencimiz, sağlıkçımız ihtiyaç olan yerlere peyderpey sevk olacaklar. Yaralılarımıza acil şifalar, vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Enkaz altında kalanlara da en kısa sürede ulaşılmasını temenni ediyorum. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *