TIRLAR BİR BİR YOLA ÇIKIYOR

243

Depremden saatler sonra Kütahya Belediyesi tarafından başlatılan yardım seferberliği çığ gibi büyüyor. Vatandaşların desteği ile tırlar bir bir yola çıkarken; Kütahya Belediyesi, glütensiz ve özel gıda ile beslenmesi gereken depremzede vatandaşlar için glütensiz ekmek ve simit üretimine de başladı.

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından başlatılan kampanya ile vatandaşların Kütahya Belediyesine ulaştırdığı yardımlar 26’ıncı tır ile deprem bölgesine gönderilmek üzere yola çıktı.

Kütahya Belediyesi giriş katında vatandaşların destekleri ile toplanan yardım malzemeleri, ayrı ayrı sınıflandırılarak yine gönüllü şoförlerin desteği ile deprem bölgesine ulaştırılıyor.

YARDIMLAR DEVAM EDECEK

Gece saatlerinde yükleme işlemleri sona eren 3 tır vakit kaybetmeden deprem bölgesine uğurlandı. Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Damcı tırları dualarla uğurlarken, “6 Şubatta meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen depremde son açıklanan rakamlara göre vefat eden 16 bin vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yararlılarımıza acil şifalar diliyoruz. Kütahya Belediyesi olarak 6 Şubat Pazartesi günü başlattığımız kampanyamız devam ediyor. Duyarlı, sağduyulu Kütahyalı hemşehrilerimiz, yardımlarını esirgemeden şu saate kadar devam ediyorlar. Bizde yaklaşık 500 personel ve gönüllü vatandaşlarımızla belediyemizin girişinde gelen yardımları tanzim ederek hazırlıyoruz. Bugün 24,25 ve 26 nolu tırlarımız Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’a gönderiyoruz. Bundan sonra gıda ve hijyen ağırlıklı yardımlarımız devam edecek. 3 tırımızdan birisi Domaniç Belediye’mizin katkıları ile geldi. Biz buradan gerekli takviyeleri yaptık. Domaniçli hemşehrilerimize de teşekkür ediyoruz. Ayrıca Adıyaman’da glütensiz beslenmesi gereken küçük bir çocuğumuzun ihtiyacı olan gıdaları bir ailemiz ve belediyemizin desteği ile oradaki ailemize özel paket ile gönderiyoruz” sözleri ile emeği geçenlere teşekkür etti.

ÇÖLYAK HASTASI DEPREMZEDELER UNUTULMADI

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrası deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan yardım malzemelerin yanında gelen talepler üzerine glütensiz ve özel gıda ile beslenmesi gereken depremzede vatandaşlar için Kütahya Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğüne bağlı tesislerde glütensiz ekmek ve simit üretimi başladı.

Müdürlüğün ürettiği glütensiz ekmek ve simit yanında, şehrimizin mahalle fırınlarında gönüllü kadınlar tarafından üretilen ekmekler, deprem bölgesine gönderilmek üzere özel olarak paketlendi. Ayrıca şehirde üretim yapan fırınlarımızdan gelen ekmekler de kolilenerek yardım tırlarına yüklendi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *