‘İSTEĞE BAĞLI TAYİN ŞART’

2574

Deprem bölgesindeki kamu görevlilerinin; Görev yerlerinin isteklerine bağlı olarak değiştirilmesi gerektiğine değinen Sağlık Sen Kütahya Şube Başkanı Ahmet Lütfi Demirsöz, deprem bölgesine tayin olmak isteyenlerin ise atama ve nakil yönetmenliklerine bağlı olmaksızın tayinleri yapılması gerektiğine de değindi.

Sağlık Sen Kütahya Şube Başkanı Ahmet Lütfi Demirsöz, bir basın açıklaması yayınlayarak deprem bölgesinde Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Üniversite Hastaneleri bünyesinde görev yapan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının bir kısmı geçici, bir kısmı da kalıcı olarak kendilerini güvende hissettikleri şehirlere göç ettiğini belirtti.

Evleri yıkılmış, yuvaları dağılmış, en yakınlarını kaybetmiş, geleceğe dair endişe içerisinde olan kamu görevlilerinin; Görev yerleri isteklerine bağlı olarak değiştirilmesi gerektiğine değinen Demirsöz, “Deprem bölgesinde sağlık ve sosyal hizmetlerin sürdürülebilmesi için konteyner ve deprem konutlarının planlaması hizmet ihtiyacına göre yapılarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına öncelik verilmelidir.” Dedi.

‘DEPREM BÖLGESİNE TAYİN OLMAK

İSTEYENLERİN TAYİNLERİ YAPILMALI’

Deprem bölgesine tayin olmak isteyenlerin atama ve nakil yönetmenliklerine bağlı olmaksızın tayinleri yapılması gerektiğine değinen Demirsöz, yeni atamaların deprem bölgesinin ihtiyaçları esas alınarak yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Bölgede çalışanların depremin şokunu atlatıp normalleşebilmeleri için idari izin sürelerinin uzatılması gerektiğine vurgu yapan Demirsöz, “Afet bölgesi için aktif çalışılan gün katsayısı dikkate alınmamalıdır. Bölgede görev yapan ve görevlendirilenlerin maddi kayıp yaşamalarının önüne geçilmelidir.” İfadelerini kullandı.

‘İDARİ İZİNLER UZATILMALI’

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yüzde 35’inin meslektaşlarıyla ve önemli bir kesimi de polis, asker gibi nöbet tutan meslek mensuplarıyla evli olduğuna değinen Demirsöz, bu nedenle öz bakımını yapamayacak çocukları olan kadın çalışanların idari izinlerinin normalleşme sağlanıncaya kadar uzatılması gerektiğini dile getirdi.

Başka illerden bölgeye geçici olarak görevlendirilen sağlık çalışanlarının sorunlarının da göz ardı edilmemesi ve geride bıraktıkları aile düzenlerinin sağlıklı kalabilmesi için idari esneklikler sağlanması gerektiğine vurgu yapan Demirsöz, tüm bu talepler için siyasi ve bürokratik görüşmelerinin sürdüğünü söyledi.

‘KRONİK SORUNLAR ÇÖZÜME KAVUŞUR’

Bu süreç vesilesiyle Üniversite Hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devri konusunun mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Demirsöz, “Bu uygulama Üniversite Hastanelerinde var olan birçok kronik sorunu çözüme kavuşturmuş olacaktır. Bu süreçte idarecilerimizin yükü ve sorumlulukları da çok ağırdır. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sahada karşılaştıkları sorunların çözümünde idarecilerin empati yaparak meselelere yaklaşması bu dönemde özellikle büyük önem arz etmektedir. Çalışanların sürecin getirdiği sorunların çözümü noktasında idarecileri karşılarında değil kendi yanlarında görmeleri, sürecin daha sağlıklı atlatılması açısından son derece önemlidir.” Dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *