AVUKATLARDAN BÜYÜK DESTEK

535

KADIN DEPREMZEDELERİN İHTİYAÇLARI İÇİN KAMPANYA BAŞLATILDI

Büyük bir yıkıma neden olan depremlerin ardından kadın ve kız çocuklarının cinsiyetleri sebebiyle derinleşen mağduriyetlerine dikkat çeken Kütahya Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu, nakdi destek ve hijyen malzemesi kampanyası başlattı. Kampanya 22 Mart tarihine kadar sürecek

Kütahya Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadın depremzedeler için yeni bir kampanyaya imza attı.

HİJYEN MALZEMESİ DESTEĞİ

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve milyonlarca insanı doğrudan etkileyen depremlerde toplumsal cinsiyet eşitsizliği nedeniyle kadın ve kız çocukları afetin yarattığı mağduriyetleri fizyolojik ihtiyaçlarının farklılığı sebebiyle daha da derinden yaşıyor. Kadın ve kız çocuklarının yaşadığı sorunların ağırlaşmaması için harekete geçen Kütahya Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu, afet bölgelerinde depremden etkilenen kadınlar ve kız çocukları için nakdi destek ve hijyen malzemesi kampanyası başlattı.

22 MART’A KADAR SÜRECEK

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde başlatılan kampanya ile Kütahya Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu afet bölgelerinde depremden etkilenen kadınlar ve kız çocukları için 22 Mart 2023 tarihine kadar nakdi destek ve ihtiyaç malzemesi kampanyası başlatıyor.

Kampanya kapsamında toplanacak kolileri, “İç Çamaşır, Çorap, Şampuan, Sabun, El Kremi, Vazelin, Diş Macunu, Fırça, Mini Dikiş Seti, Pamuk, Kulak Temizleme Çubuğu, Ağda, Jilet, Tarak, Toka, Tırnak Makası, Islak Mendil, Peçete, Ped, Yaşlı ve Çocuk Bezi” ihtiyaç malzemelerinden oluşacak.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *