‘KÜTAHYA’DAN GEÇMEYECEK İSTANBUL – ANTALYA YHT YOL TİCARETİMİZİ BİTİRİR’

275

Kütahya sınırlarına giremeyen İstanbul’dan Antalya gidecek YHT’nin yol ticaretini bitireceğini ifade eden İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Nurhan Sunel, Millet İttifakı olarak hayal satmadıklarını ve Kütahya’nın gelişmesi için mücadele edeceklerini vurguladı

İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Nurhan Sunel, Zafer Meydanı’nda vatandaşlara seslenerek şehrin sorunlarını hatırlattı. Kütahya’nın çevre illere göre gelişmediğine dikkat çeken Sunel, Millet İttifakı olarak Kütahya’nın gelişmesi, eğitimde, ticarette ve pek çok alanda yol alması için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

‘NEDEN KÜTAHYA FAYDALANAMIYOR?’

Hızlı trenin Kütahya’dan geçmesinin engellendiğini belirten Sunel, “İstanbul’dan Antalya gidecek olan YHT bizim sınırlarımıza girmiyor. Bizim yol ticaretimiz var. Bu hızlı trenin İstanbul’dan Antalya’ya gidişinde Kütahya’ya uğramaması yol ticaretimizi bitirir. Kütahya daha da küçülür.” Dedi. Kütahya insanının gelişmiş hızlı tren teknolojisinden faydalanamadığına vurgu yapan Sunel, “Kütahya’nın vatandaşının hızlı tren kullanması için neden Eskişehir’e gitmesi gerekiyor? Bu millet bıkmadı mı? Hastaneye alışverişe başka illere gidiyoruz. Burası da il. Biz Kütahya’nın Germiyanoğlu Beyliğinin başkent olduğunu kafamızdan çıkarmamız gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

‘BİZ HAYAL SATMIYORUZ’

Tüm büyük şehirlerin ortasında hepsine aynı mesafede olan Kütahya’nın insanının vatansever, devletini sever, milliyetçi, dürüst olduğunu dile getiren Sunel, şöyle dedi: “21 yıldır bu sisteme destek veren Kütahya neden bu ülkenin taşından toprağında elde edilen gelirlerden faydalanamıyor. Diğer illerle eşit şartlarda faydalanmak Kütahya’nın da hakkı. Bu şehir kendi madenini işletmekten aciz değil.Biz hayal satmıyoruz. İnsanca yaşamak istiyoruz.”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *