BAYRAMIN TELAŞI ENFLASYONA KARŞI

1203

Kütahya’daki bayram alışverişi telaşı arife günü zirveye çıktı. Bayramlık, tatlı, şeker almak ya da bayram öncesi bakımı için vatandaş sokakları doldurdu. Ekonomik sorunlara değinen esnaf her şeye rağmen kentte yakalanan bayram havasıyla yoğunluğu bu sene de yaşadı.

‘KÜTAHYA’NIN STANDARTLAŞAN TATLISI CEVİZLİ BAKLAVA’

Bayram öncesi yoğunluk tatlıcılarda da yoğunluk yaşanıyor.  İşletmeci Mücahit Erdem, “Fiyatlardan dolayı insanların biraz alım gücü düştü ama yine de şükür diyoruz. Bayram arifesinde en çok sattığımız tatlı Kütahya’nın artık standartlaşan tatlısı cevizli baklava oldu. Bayramdan dolayı ev baklavası da tercih ediliyor. Ceviz dürüm de var. Bizde bu tarz tatlılar çok satılıyor.” Dedi.

Uzun yıllardır esnaflık yapan Kuaför Ahmet Eröz ise, “Ekonomik sıkıntıdan kaynaklı eski bayram öncesi yoğunluğu kalmadı artık. Ekonomik bir sıkıntı var ülkede bunlar maliyetleri de etkiledi tabii. Hiç kimse güllük gülistanlık değil” şeklinde konuştu.

‘BAYRAMLIKLAR AKSESUARSIZ OLMAZ’

Bayram öncesi yoğun olduklarını dile getiren Bijuteri İşletmecisi Ali Fuat Şan, “Bayramlıklar alınınca mutlaka aksesuarla da süslemek isteniyor. Bayanların erkeklerin ihtiyaçları kolye, küpe, saat. Bunlar da zaten bayram öncesi en çok tercih edilen ürünlerimiz. Eşarp ve şallar da başörtülü vatandaşlarımız tarafından tercih ediliyor” ifadelerini kullandı. Vatandaş daha çok yararlanabilsin diye bayram için indirim de yaptıklarına değinen Şan, böyle günlerde amaçlarının kar gütmek olmadığını belirtti. 

İKİ PARÇA ALABİLEN ARTIK BİR PARÇA ALIYOR

Yoğunluğun git gide azaldığına değinen Butik İşletmecisi Serkan Arslan da, “Tatil olunca çoğu kişi alışverişini yaptı gitti. Yine önceki yılla göre iyi ama ekonomik bir sıkıntı da hissediliyor. Bizim temin ettiğimiz ürünlerde de vatandaşın aldığı ürün adetlerinde de düşüşler var ama fiyatlar yükseldi. Bunun yansıması ürünün adet sayısında kendini gösterdi. Satış düştü. İki parça alabilen şimdi bir parça alabiliyor” ifadelerini kullandı.

Bu sene bayramın tam mevsim geçine denk geldiğini ifade eden Butik İşletmecisi Münire Tetik, “Önceden yaza denk geliyordu bayram ama havalar belirsiz gitti. Bu yüzden önceki senelere kıyasla yoğunluk daha az” şeklinde konuştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *