‘TÜRKÇE DÜNYADA HÂKİM DİL OLACAK’

427

DPÜ TÖMER 89 ÜLKEDEN ÖĞRENCİYİ AĞIRLIYOR

DPÜ TÖMER’de dünyanın 89 ülkesinden eğitim gören öğrencileri olduğunu belirten DPÜ Rektörü Kazım Uysal, “Güzel Türkçemizi dünyanın her yerinde konuşacağınıza, bayrağımızı dalgalandıracağınıza yürekten inanıyorum Sizin bu özveriniz sayesinde inanıyorum Türkçe dünyada hâkim dil olacak” dedi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (DPÜ TÖMER) öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi. DPÜ Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, Kütahya Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, Tugay Komutanlığı adına Kurmay Başkanı Hava Piyade Albay Mustafa Baş katıldı.

‘DÜNYANIN HER YERİNDE BAYRAĞIMIZ DALGALANACAK’

Dünyanın 89 ülkesinden eğitim gören öğrencileri olduğunu belirten Rektör Kazım Uysal, “Burada Türkçe eğitimi aldınız, 8 ay gibi kısa bir sürede Türkçeyi öğrendiniz. Kardeşlik bağlarımız daha da gelişti. Bizi daha iyi anladınız. Çünkü dilimizi öğrendiniz, bizi daha iyi çözdünüz. Güzel Türkçemizi dünyanın her yerinde konuşacağınıza, bayrağımızı dalgalandıracağınıza yürekten inanıyorum. Önünüzde daha 4 yıl var. Fakültenizdeki başarınız da Türkçedeki başarınıza bağlı. Çalışmaya öğrenmeye devam edin” ifadelerini kullandı.

DPÜ TÖMER’in ülkemizdeki üniversiteler içerisinde en iyi Türkçe eğitimi veren merkezlerinden biri olduğunu vurgulayan Rektör Uysal, “Sizin bu özveriniz sayesinde inanıyorum Türkçe dünyada hâkim dil olacak. Kütahya’mızda hızlı bir değişim oldu. Yabancı öğrenci sayımızdaki artış sayesinde Kütahya sokaklarında yoğunluk değişti. Türkçe öğretmeye devam edeceğiz. Milletimizin bekası, geleceğimize dair hedeflerimiz var. Bu yolda azimle gayretle yürüyeceğiz”şeklinde konuştu.

‘SİZLER DE KÜTAHYALI OLDUNUZ’

Kültür, sanat ve tarih, kuruluş ve kurtuluşun şehri Kütahya’da TÖMER öğrencilerini misafir etmekten duydukları mutluluğu belirten Kütahya Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, “Üniversitemizle iş birliğimiz devam etti, bundan sonra da devam edecek. Sizler yaklaşık 80-90 farklı ülkeden geldiniz, kendi kültürünüzü, kendi adetlerinizi bizlere göstermeye çalıştınız. Mutlaka bizden de sizlere bazı şeyler gitti. 4 yıl boyunca burada ciddi anlamda sizler de Kütahyalı oldunuz, Türk oldunuz, bundan da mutluluk duyuyoruz. Yıllar önce ben de bu üniversiteden mezun oldum. Dolayısıyla bir kan bağımız var. İnşallah bu bağımız memleketimiz için devam edecek.”ifadelerini kullandı.

Suriye, Afganistan, Sudan, Özbekistan, Lübnan, Filistin, Ürdün, Gabon, Yemen, Pakistan, Fas, Kazakistan, Afrika ve Endonezya’dan ülkemize eğitim almak için gelen TÖMER öğrencileri, mezuniyet etkinliğinde, halk danslarını, sergileyerek, söyledikleri şarkılarla eğlendiler. Öğrencilerin gösterilerinin akabinde tören, mezun olan öğrencilere belgelerinin sunulmasıyla sona erdi.

KÜTAHYA BELEDİYESİ /DPÜ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *