‘HİÇBİR ORGANİZASYON ÜCRETSİZ YAPILMIYOR’

232

İSTEYEN HER PARTİ SOSYAL TESİSLERİ KULLANABİLİR

Belediye sosyal tesisleri kapılarının seçim sürecinde kullanmak isteyen her partiye ücreti tahsis edilerek açık olduğunu ifade eden Başkan Işık, Devlet Bahçeli geldiği gün tesis girişine de üç hilal bayrağı asıl diye sosyal medyada yersiz ithamlarda bulunmak kabul edilecek şeyler değil. Kemal Kılıçdaroğlu da gelse CHP bayrağı asılır” dedi.

Mayıs ayı meclis toplantısında seçim çalışmaları çerçevesinde siyasi partilerin belediye sosyal tesislerindeki organizasyonlarına dair açıklamada bulunan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, her siyasi parti, her sendika ve her vatandaşın sosyal tesislere organizasyon talebinde bulunabildiğini ifade etti.

‘KILIÇDAROĞLU GELSE CHP BAYRAĞI DA ASILIR’

Belediye gelir tarifesi doğrultusunda organizasyon sahibinden alınan ücret kapsamında hizmet verildiğine değinen Başkan Işık, “Hiçbir siyasi parti ayrımı yapılmaksızın parası tahsis ediliyor. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli geldiği gün tesis girişine de üç hilal bayrağı asılmış. Bir siyasi parti başkanı geldiğinde oraya siyasi partinin bayrağı asıldı diye sosyal medyada yersiz ithamlarda bulunmak kabul edilecek şeyler değil. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu gelse sosyal tesis tabelasının yanında CHP bayrağı assa belediye CHP’li mi olmuş oluyor?” şeklinde konuştu. Hiçbir organizasyon ücretsiz olmadığı gibi kime ne indirim yapılıyorsa aynı statüdeki herkese aynı indirimin uygulandığını vurgulayan Başkan Işık, “Hiçbir siyasi parti ayrımı olmadan tesis o gün müsaitse parti orada organizasyonunu yapıyor. Biz bundan gurur duyuyoruz.” Dedi.

‘BİRİLERİNİN KUYRUĞUNA İYİ BASMIŞIZ’

Kumdalı’nın Hilal Kart ve Bereket Kart harcamalarında usulsüzlük söylentilerini de ifade etmesi üzerine Başkan Işık, “Söyleyenler gelsin tüm belgeleri kendilerine sunalım. Böyle dışardan duyulan insanları zan altında bırakan sözleri reddediyorum. Elinde belgesi, bilgisi olan varsa yargı merciine müfettişlere cumhurbaşkanına bunları iletir.” İfadelerini kullandı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde eder görülen bir şekilde bu tarz her dedikodular sebebiyle Belediyenin ilk 1,5-2 yılında Sayıştay müfettişlerinin denetimden geçtiğine değinen Başkan Işık, şu ifadeleri kullandı. “Kendi rüştünü ispat etmiş bir belediye burası. Bu itham edilen konularla ilgili bir tane dahi somut delile ulaşılmadı. Bunlar iftira attı diye susacak halimiz yok. Tabi yargı süreçleri devam edecek Kurumun bu kadar hedef haline getirildiği başka bir belediye yoktur. Nedir yani bunun sebebi. Belediye 155 yıldır var. Sadece son 4 yılda mı bu kadar kıymetli hal geldi bu belediye? Demek ki bir yerlerde birilerinin kuyruğuna iyi basmışız ve basmaya devam ediyoruz.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *