DPÜ İKAF’23’E İZ BIRAKTI

417

DPÜ’nün paydaşı olduğu İKAF’23 iki gün süren etkinliklerle tamamlandı. DPÜ’den 841 kişinin katıldığı fuarda DPÜ etkinlikleri yoğun ilgi gördü.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), Kariyer ve Mezun Merkezi eş güdümünde ve DPÜ’nün farklı birimlerinden katılımlarla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin himayelerinde gerçekleştirilen İç Anadolu Bölgesi Kariyer Fuarı’nda (İKAF’23) paydaş üniversite olarak yerini aldı.

‘Yetenek Her Yerde’ temasıyla, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı himayelerinde, İç Anadolu Bölgesi Kariyer Fuarı, 4-5 Mayıs tarihlerinde Fuar Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde ve DPÜ de dâhil İç Anadolu Bölgesinde yer alan diğer 19 paydaş üniversite ile ortak bir şekilde gerçekleştirildi.

DPÜ ADINA FUARA 841 KİŞİ KATILDI

DPÜ KAMER aracılığıyla Evliya Çelebi yerleşkesinden 200 öğrenci ücretsiz olarak İKAF’23’e götürüldü. Kendi olanaklarıyla fuara katılım sağlayan öğrencilerin de eklendiğinde fuara DPÜ’den 841 kişi katıldı.

Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde öğrenci, mezun ve sektörün önemli isimlerini bir araya getiren, on bine yakın öğrencinin katılımıyla eşsiz bir atmosfer sunan İKAF’23, katılımcıların hem staj hem de iş imkânı bulabilmesine aracı oldu. Anadolu Üniversitesi, işveren ile öğrenci arasındaki fiziki ve psikolojik mesafeyi ortadan kaldıran İKAF’23’te gençlerin, işverenlerle birebir temas kurmasına fırsat sağlarken fuar çerçevesinde öğrencilerin kişisel ve mesleki gelişimi için etkinlikler düzenledi.

DPÜ ETKİNLİKLERİNE

YOĞUN KATILIM

Fuar kapsamında düzenlenen 225 etkinlikten üçünde ise DPÜ’nün imzası vardı. 4 Mayıs’ta gerçekleştirilen etkinliklerin ilkinde Öğr. Gör. Adem Dönmez, Dijital İllustrasyon Workshop başlıklı etkinlikte katılımcılarla bir araya geldi. Seminere, kariyerini ditital sanatlar alanında ilerletmek isteyen öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterildi. Arş. Gör. Dr. Burak Yiğit ve öğrencileri Mert Yurtlu, Yılmaz Görkem Gül, Kadir Türkegül tarafından gerçekleştirilen Dijital Resim Uygulamaları başlıklı etkinliğe alana ilgisi olan öğrenciler katıldı. Öğr. Gör. Dr. Kudret Armağan’ın Eğitimde Motivasyon ve Stres Yönetimi semineri ise her kesimden katılımcılara açık biçimde ve büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Öte yandan etkinlik boyunca Öğr. Gör. H. Feyyaz Ebeoğlugil ve Öğr. Gör. Bahar Yolvermez, fuara Kütahya’dan katılım sağlayan sponsor şirketlerin stantlarını ziyaret ettiler. DPÜ Kariyer ve Gelecek Topluluğu öğrencilerinin de eşlik ettiği ziyaretlerde öğrenciler Kütahya’daki şirketleri yakından tanıma olanağı buldular.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *