‘İHRACAT RAKAMINI 285 MİLYONA YÜKSELTTİK’

317

Son 20 yılda AK Parti’nin ticaret alanında attığı adımlara değinen AK Parti 3. Sıra Kütahya Milletvekili Adayı Mehmet Demir, “Kütahya’da ihracat rakamlarını 285 milyon dolara yükselttik. 102 firmaya 45 Milyon İhracata yönelik devlet yardımı yaptık. 9 binin üzerindeki Esnaf ve Sanatkara 566 Milyon TL faiz indirimli kredi kullanımı sağladık” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 3. Sıra Kütahya Milletvekili Adayı Mehmet Demir, AK Parti olarak, ticaret alanında, ticaret erbabının işlemlerinin günün ihtiyaçlarına uygun olarak daha hızlı, etkin ve verimli hale getirilmesine büyük önem verdiklerini söyledi. Son 20 yılda ticaret hayatını kolaylaştıran, rekabetçiliği artıran, ticaret işlemlerinin daha hızlı, kolay ve etkin yapılabilmesini sağlayan önemli atılımlar yaptıklarını hatırlatan Demir, “Ticarette gümrük hizmetleri altyapımızı, gümrük ve lojistik süreçlerini günün ihtiyaçlarına göre sürekli iyileştirdik. Aynı zamanda, sürdürülebilir kalkınmayı, kamu sağlığı ve güvenliğini esas alan bir yaklaşımla, rekabetçi piyasaların devamını sağlarken tüketicilerimizin daha etkin korunduğu ve refahının artırıldığı pek çok düzenleme ve uygulamayı hayata geçirdik.” Dedi.

‘KOBİLERİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Önümüzdeki dönemde, yeşil ve dijital dönüşümü odağa alarak, ticaretin kolay, güvenilir ve sürdürülebilirliğini sağlayacak yeni düzenlemeler ve uygulamalar hayata geçireceklerini dile getiren Demir, “Dinamik bir iç ve dış ticaret ortamının tesisiyle ülkemizi küresel düzeyde en önemli ticaret ve lojistik merkezlerinden biri haline getireceğiz. Bu amaçla istihdam artışı ve büyümemizde çok önemli bir yeri olan esnafımızın ve KOBİ’lerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. İhracatın tabana yayılması vizyonumuz doğrultusunda kadın ve genç girişimci firmalarımıza detaylı eğitim programları düzenledik. Genç girişimciliğini her zaman destekledik. Yeni iş kuran gençlerimize 3 yıl boyunca belirli bir tutara kadar kazanç istisnası getirdik, genç girişimcilerimizin sermaye şirketlerine vergi muafiyeti sağladık” şeklinde konuştu.

‘KREDİLERİN TOPLAMI 142 MİLYAR TL’YE ULAŞTI’

Milletvekili adayı Mehmet Demir,  “Kütahya’mızın ihracat rakamlarını 285 milyon dolara yükselttik. Şimdiye kadar Kütahya’daki 102 firmaya 45 Milyon İhracata yönelik devlet yardımı yaptık. 9 binin üzerindeki Esnaf ve Sanatkarımıza 566 Milyon TL Faiz İndirimli Kredi Kullanımı sağladık ve daha sayamadığım nice işlere imza attık. Türkiye ve Kütahya’mız için beraber yaptık ve yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *