CHP YENİDEN SAHAYA İNİYOR ‘YILGIN DEĞİLİZ UMUT DOLUYUZ’

279

Seçimlerde verdikleri güçlü mücadeleye cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda da devam edeceklerini ifade eden CHP İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, “Asla yılgın değiliz umut doluyuz” dedi. CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap ise Kemal Kılıçdaroğlu’na oy veren her seçmeden seçime kadar bir kişiyi daha ikna etmelerini istedi

‘MÜCADELE SONA ERMEDİ’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Teşkilatı basın mensuplarıyla bir araya gelerek seçim sonuçlarını değerlendirdi. Millet İttifakı’nın milletvekili adaylarını meclise göndermek ve Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı seçmek için çalıştıklarını ifade eden CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, “Güçlü bir mücadele verdik. Bu mücadele sona ermedi. Ortak akılla Türkiye’yi parlamenter sisteme ulaştırmak için var gücümüzle çalışacağız. Asla yılgın değiliz umut doluyuz.  İlk turda kazanırız bu ülkenin geleceğine konarız diyenlere bu ülkeyi bırakmayız. Bu ülkeye gençlere kadınlara çocuklara aydınlık bir ülke sunmak için mücadelemiz devam ediyor.” İfadelerini kullandı. Seçim ortamında taşkınlık yaşanmamasını sağlayan tüm fedakâr kolluk kuvvetlerine teşekkür eden Aksaz Şahbaz, “Demokrasi mücadelesi uzun soluklu tek bir seçimle bitmiyor. Önümüzdeki seçimde elimizden geleni yapacağız. Çocuklarımızın yarınlarımızın bu ülkede güven huzur içinde yaşamanız için son nefesimize kadar çabalayacağız.” Dedi.

‘BİZ TERÖRİST DEĞİL VATAN SEVERLERİZ’

Kütahya’nın her bir vekilinin tüm hemşerilerinin taleplerini mecliste ve her ortamda yüksek sesle dile getirmesini dileyen CHP Milletvekili Adayı Güler Ezgi Doğan Turan, “30 ilde kadın milletvekili çıkartılmadı ve bu illerden birisi de ne yazık ki Kütahya. Kütahya’da partimiz adına 4’lük yükselen ivme yakaladık. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ne biz kaybettik ne onlar kazandı. Sahada bizleri terörist gibi gören yapay gündem mağduru çok vatandaşımız ile karşılaştık. Biz terörist değil, vatan severleriz. Bu seçim kadınları bir eşya gibi sahiplendirmek isteyenler ile kadınları korumaya çalışanlar, mültecileri kendi vatandaşının önüne koyup, hak ve özgürlük verenler ile mültecileri kendi ülkelerine göndereceğim diyenler arasında olacak. Bu seçim kendi oğluna gemicikler alanlar ile kendi oğlunu hiçbir konuda kayırmayanlar, tüm serveti 5’i çeteler elinde toplayan, halkı gün gün fakirleşirken belli bir zümreyi bizlerin paraları ile zenginleştirenler, çocuklar yatağa aç girmesin diye kendini paralayanlar arasında olacak. Bu seçim binlerce insanimizi enkazda çaresiz bırakıp, çadır satanlarla, İmar affıyla çıkar peşinde koşanlarla, oradaki insanlara yardım etmek için kendi imkanlarıyla yardım etmeye çalışanlar arasında olacak. 1 oy ile sevgiyi ve birleştiriciliği egemen kilabilir, bu ülkeye baharı getirebilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

‘YAPMADIKLARIMIZ ÜZERİNDEN İFTİRALARA UĞRADIK’

Adaylık sürecinde yoğun bir tempoda çalıştıklarını ifade eden CHP 2. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Sunar, “Bu süreçte yaptığımız her çalışmayı ilkeli bir biçimde kısmete iftira çamur atmadan yaptık. Biz kendi yapacaklarımızı ortaya koyarak siyaset yapmanın en önemli erdem olduğunu düşünüyoruz. Başkanlarının yapmadıkları iftiralar üzerinden atılan noktalar gelinen noktayı ortaya çıkıyor. Biz bu iftiraların hiçbirini kabul etmiyoruz.” Dedi. Türkiye’deki tüm vatandaşlara hizmet etmek arzusuyla yola çıktıklarını ifade eden Sunar, “28 Mayıs’ta çok önemli bir seçime gidiyoruz 21 yıldır yaşadığımız günlerin karşılığını alacağız. Bu seçimde ortak akıl var istişare var. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Saadet Partisi önünde “Ahlak ve Adaletin iktidarını kuracağız” dedi. Bizim için bu en önemli ilke. Bu süreyi iyi değerlendireceğiz aradaki fark 2.5 milyon; rahatlıkla geçebileceğimiz bir fark. Yeter ki kendimizi güzel bir şekilde anlatabilelim. Bir 5 sene daha aynı şeyleri çekmeye yaşamaya devan edersek bunları kaldırmamız çok zor.”dedi. Sunar, bu süreçte gerek diğer partilerin gerek Saadet Partisinin vefakar cefakar mensuplarının ciddi desteğini gördüklerini ifade etti.

Seçim sürecinde iftira ve yalanlarla örülmüş bir ağ ile mücadele ettiklerini ifade eden CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, “Devletin tüm olanaklarını kullandılar. Diğer taraftara erdemliler ittifakı dürüst insanların ittifakı vardı. Hiçbir yalan iftiraya sığınmadık. Tamamen kendi imkânlarımızla çabaladık. Biraz daha çalışmamız gerekiyordu. Bu seçimde 46 yıl sonra ikinci parti olduk yeter mi. Hayır. 1. Parti olmamız gerekiyordu sadece Kütahya değil tüm Türkiye’de 1. Parti olacağız.” Dedi.

‘HEPİMİZ BİR KİŞİ İKNA EDELİM’

Kemal Kılıçdaroğlu’nun 400 bin oydan 101bini aldığını ifade eden Kasap, ifadelerini şöyle sonladırdı: “12 gün var önümüzde benim ricam örgüt olarak bu şekilde çalışmak yeterli olmayacaktır. Tüm oy verenlerden bir dileğimiz var herkes bir arkadaşını dostunu ikna etmeye çalışsın bir kişi değişirse Türkiye değişir. Aksi takdirde Bu ülke 5 yıl daha aynı işkenceyi çekerse vebali üzerimizedir. Buradan çıkıp bir kişiyi ikna edelim. İnsanları ikna etmekte yetersiz kaldık. Biz terörist değiliz biz vatanımızı çok seviyoruz. Biz vatanı her fabrikasından arazilere kadar satanların karşısındayız. Hepimiz kişilere direkt olarak ulaşacağız yeniden sahada olacağız. Artık başka çaremiz yok hepimiz ayağa kalkacağız. Hadi bismillah diyelim.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *