2024 2023’DEN GÜZEL GEÇECEK

185

Kütahya’nın önde gelen isimleri, 2024 yılına umutlarla girildiğine değinerek beklentileri açıkladı. 2024 yılının Kütahya’ya, ülkemize ve dünyaya; sanayide, eğitimde, sanatta başarılar getirmesi temennileri ifade edildi.

2024 yılının ilk gününde Kütahya sanayicileri 2024’den beklentilerini anlattı. 2023 yılında büyük bir çalışmaya imza attıklarına değinen Kütahya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Eskioğlu, 2024 yılında da şevkle çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. Bütçelerinin yeni genişleme alanlarına kadar planlanmış ve hesaplanmış vaziyette yaklaşık 3 milyar civarında olduğunu ifade eden Eskioğlu, Kütahya OSB’yi Kütahya’nın lokomotif bir bölge olması noktasında hızla ilerleteceklerini vurguladı.

BEKLENTİLER POZİTİF

Kütahya’dan sanayiciler, iş insanları, eğitim ve sanat dünyasından isimler 2024 yılında dair beklentilerini GAZETE KIRKÜÇ’e anlattı. Firmalarının ve kendi beklentilerinin 2024’ün 2023’ten daha iyi olacağı düşüncesinde olduğunu ifade eden Kütahya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Eskioğlu, bunun sebebini ise bilinmezliklerin ortadan kalkması ekonomi politikalarının oturması en azından depremin getirdiği sonuçların şu ana kadar hesaplanabilmesinden kaynaklandığını belirtti. 2024’den beklentilerinin pozitif olduğuna dikkat çeken 30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Çetiner, “Özellikle doğalgaz ve elektrikteki sabit fiyat, fiyatın artmaması, ilave zamların gelmemesi ve arz talep ile ilgili pozitif düşünüyoruz. 2024’ün 2023’ten daha iyi olacağı kesin.” Şeklinde konuştu.

‘2024’E UMUTLA VE HEDEFLERLE GİRİYORUZ’

2023 yılı yurdumuzda yaşanan deprem, dünyadaki savaşlar, tedarik sorunları ve ekonomik daralmalar sebebiyle zor bir yıl olduğunu ifade eden Keramika Genel Müdürü Emin Yüce, “2024 yılına umutla ve hedeflerle giriyoruz.” Diyerek devletin uyguladığı ekonomik programların piyasalara güven getirdiğini vurguladı.

BAĞIMLILIKLARDAN UZAK BİR GELECEK DİLEDİ

DPÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, yeni yılın tüm dünyaya barış, sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini, 2024’ün Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılında eğitimde zirveyi gördüğümüz başarı dolu bir yıl olmasını diledi. Yeşilay Kütahya Şube Başkanlığı görevini de yürüten Topçuoğlu Ünal tüm bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir gelecek temenni etti.

2024’te herkese öncelikle sağlık dileyen İş İnsanı Cemile Gül, “Her şeyin başı sağlık. Şehrimize, devletimize, ülkemize huzur mutluluk ve iş rastlıyı diliyorum. En güzel dilek bunlar. İhtiyacımız var. Umarım 2024 sanatta, sporda, teknolojide her alanda başarıların geldiği bir yıl olur” dedi.

‘2024 YILINDA SAYILARIMIZ ARTACAK’

Firmalarının 2024’e önemli hazırlıklarla girdiğini açıklayan Eskioğlu, “Sayılarımızda bir eksilme olmadı. Belki çok kayda değer bir artış olmadı ama enerji tüketimin de düşüşler olsa da çok fazla sayı eksiltmemiz olmadı. Ama bizler için umut verici bir durum. İnşallah 2024 yılında sayılarımız artacak. 2024 yılında tüm Kütahya’ya bütün yatırımcılarımıza Sağlıklı huzurlu başarılı bir yıl olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

GELENEKSEL YERİNİ DİJİTALE BIRAKIYOR

Geleneksel sanayi yöntemlerinin, yerini yapay zekâ, dijital dönüşüm, yeşil dönüşüm gibi sürdürülebilirlik başlığı altında yenilikçi yöntemlere bıraktığına değinen Keramika Genel Müdürü, Kütahya OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emin Yüce, “Bu başlıklar altında Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerimizin projeleriyle verimliliğimizi artırarak dünya ile rekabet edebilir düzeyde üretim yapmayı ve ihracattaki payımızı artırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

‘POZİTİF BİR ENERJİ KATIYOR’

Kütahya 30 Ağustos Organize Sanayi Bölgesi (OSB) genişleme çalışmalarının, imar planlarının bakanlıktan onaylandığını ifade eden 30 Ağustos OSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Çetiner, “Ön tahsislere başladık. Şu ana kadar da beklediğimiz gibi hem uluslararası hem de hem de ulusal firmalarda yoğun bir talep var. Bu da Kütahya için pozitif bir enerji katıyor.” İfadelerini kullandı.

‘EKONOMİK OLARAK İYİ OLACAĞININ GÖSTERGESİ’

Firmaların yatırım için iştahlı olmalarının Kütahya’ya pozitif bir katkı yaptığını dile getiren Çetiner, şu ifadeleri kullandı: “Ön tahsislere başladık, hatta çok sayıda ön tahsis yaptık. Altıntaş Zafer OSB olsun, Kütahya Seramik Organize Sanayi Bölgesi olsun, Kütahya OSB olsun hepsine şehir dışından ve ülke dışından yerli yabancı yatırımcıların yoğun bir talepleri var. Bu da hem şehrin sosyal yapısı açısından hem de şehrin ekonomik açısından daha iyi olacağının göstergeleri.”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *