SEÇMEN KAĞIDI BİLMECESİ ÇÖZÜLDÜ; SAKLADIYSAN SANDIĞINA KAYBETTİYSEN MUHTARA

198

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda seçmen kağıdını saklayan vatandaşın aynı seçmen kâğıdı ile oy kullanabileceğini belirten Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Mandal, “Vatandaş ilk seçmen kağıdını kaybetmişse, ya da muhtarlıktan almamışsa aynı sandıkta listeden ismini kontrol ederek oy kullanabilir” dedi

İkinci tur seçimleri için seçmen kâğıtlarının muhtarlıklara verildiğini ifade eden Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Mandal, muhtarların ilan yoluyla vatandaşa direkt ulaşarak seçmen kağıtlarını teslim ettiğini belirtti. Mandal, vatandaşın yine kimlikleri ve önceki seçmen kağıdı ile sandığa gidip oy kullanacabileceğini açıkladı.

‘İKİ SEÇİM ARASI ÇOK KISA

YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ’

İki seçim arasında çok kısa bir süre olduğunu hatırlatan Mandal, “Muhtarlıkta pusularlar var. Biz de bir yandan dağıtmaya çalışıyoruz. Ancak zaman kısa ve 10 bin seçmeni olan muhtar var bu kısa sürede az nüfuslu yerler tam dağıtımları yapıp bitirebilir ama yoğun nüfuslu yerlerde muhtarlarımız dağıtımı bitiremeyebilir.” Dedi. Kalan pusuları da sandıkların olduğu bölgelere götüreceklerini dile getiren Mandal, “Kullanmak isteyen oradan da alabilecek. Sandık görevlilerine teslim edeceğiz onlar da seçim kurullarına teslim edecek.” Dedi.

‘İLK SEÇMEN KAĞIDI GEÇERLİ’

İlk seçimde kullanılan seçmen kağıtlarının geçerli olduğunun altını çizen Mandal, “Seçmen pusulası elinde olan vatandaşlarımız ikinci turda kullanabiliyor. Zaten seçmen kâğıtlarının altında “ikinci tura kalırsa kullanılabilir” şeklinde bir ibare vardı. O yüzden tekrar kullanmalarında sıkıntı yok.” Dedi.

İlk seçmen kâğıdını kullanmış başka yere bırakmış, atmış ya da kaybetmiş vatandaşın da bir sorun yaşamayacağını vurgulayan Kadir Mandal, “İsterse muhtarlıktan ikinci tur için seçmen kâğıdını alabilir.” Dedi.  Sandıkların değişme ihtimali olmadığını ifade eden Mandal, “Hepsi aynı çıktı. Vatandaş kendi sandığını biliyor zaten seçmen kağıdı eline geçmemiş, muhtarlıktan almamışsa ya da daha önce kullandığı seçmen kağıdını atmışsa oy kullandığı yere giderek listeden ismini kontrol ederek oy kullanabilir.” İfadelerini kullandı.

‘KÖYLERDE DE DURUM AYNI’

Oy kullanma sürecinde köylerde de ilk turdaki aynı işlemlerin yapılacağını belirten Merkez İlçe Köy Muhtarları Deneği Başkanı Hasan Demir, yeni seçmen kağıtlarının dağıtılmaya devam ettiğini vatandaşların aynı sandıkta oy kullanacağını belirtti. 

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *