MİLLET İKİNCİ KEZ SANDIK BAŞINDA

267

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk turda en yüksek oyu olan iki aday, Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu yarın kurulacak seçim sandıklarında bir kez daha yarışacak. Seçim öncesi Kütahya’da siyasi parti il başkanları vatandaşları sandığa çağırdı

14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Seçiminde hiçbir cumhurbaşkanı adayının yüzde 50+1 oy oranına ulaşamaması üzerine Türkiye, yarın ikinci kez sandığa giderek 13. Cumhurbaşkanını belirleyecek.

OĞAN SEÇMENİNİN TERCİHİ MERAK KONUSU

14 Mayıs seçimlerinde 256 bin 211 oyla şehirde kullanılan oyun yüzde 66,31’ini alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aldı. Erdoğan’ı 101 bin 909 oy ve yüzde 26,38’lik oy oranı ile Cumhurbaşkanı Adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu takip etti. İlk turdaki seçimde iki rakibi ile birlikte yarışan Sinan Oğan’a ise yüzde 6,67’lik oy oranı ile Kütahya sandıklarından 25 bin 754 oy çıktı. Seçim kanunları gereği tüm Türkiye’de en fazla oy ı alan iki aday arasında yapılacak ikinci tur seçimlerinde Sinan Oğan aday olarak bulunmayacak. Oğan, ikinci turda Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklarken, Kütahya’da oyunu ilk turda Oğan’dan yana kullanan 25 bin 754 seçmenin bu turda kimi tercih edeceği ise merak konusu oldu.

İKİ SEÇİM ARASINDA NELER YAŞANDI?

İki seçim arasında geçen sürede Kütahya’daki siyasi partilerin ilk başkanları kendi partilerinin ya da bulundukları ittifakın adayının seçilmesi için yoğun bir çalışma yürüttü. Hedefini genç seçmen üzerine yoğunlaştıran AK Parti teşkilatı milletvekili seçimlerinde 3 vekil çıkarmanın morali ile sahaya bir kez daha indi. İlk seçimlerde oy oranını artıran CHP’nin çalışmalarına ise iki semt pazarında yaşanan arbede damgasını vurdu. İYİ Parti Kütahya teşkilatı ise vatandaş ile her buluşmasında ittifak ortağı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy istedi.

‘REHAVET YOK SANDIK VAR’

Seçim öncesi siyasi parti il başkanları vatandaşı sandığa çağırdı. AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, “28 Mayıs’a 1 oy neyi değiştirir düşüncesine kapılmadan işimizi gücümüzü bırakıp en güçlü şekilde sandıklara gidelim. Vatandaşlık görevimizi hakkıyla yerine getirip, çok daha gelişmiş bir Türkiye için hep birlikte mücadele edelim. Rehavet yok, sandık var” dedi.

NE ÇIKARSA BAŞIMIZIN TACI’

İYİ Parti olarak Millet İttifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13. Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi için çalıştıklarını belirten İYİ Parti İl Başkanı Nurhan Sunel, “Bunun yanında demokrasiye olan inancımız gereği sandıktan ne çıkarsa başımızın tacıdır. Tek dileğimiz eşit ve adil bir seçim olması, millet iradesinin sandığa tam ve doğru olarak yansımasıdır” ifadelerini kullandı.

OY KULLANMAYA DAVET ETTİ

Türk Milletinin Pazar günü yapılacak olan seçimlerde Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı yapacağına inançlarının tam olduğuna vurgu yapan CHP İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, “Tüm halkımızı sandıklara oy kullanmaya davet ediyoruz. İnanıyorum ki Kütahya’mız sandıkta iradelerini ortaya koyarak aslında Türkiye’deki Kemal Kılıçdaroğlu’nun hedefi olan büyük kucaklaşmaya katılacak. Ben değil biz diyerek birleşe birleşe kazanacağız” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *