‘ŞEHRİMİ DÜNYA KENTİ YAPACAĞIM’

283

Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan Başkan Işık, “4 yıl geçmesine rağmen hala bu gariban Anadolu çocuğunu burada göremeye hazmedemeyenler olsa da ben çalışmaya devam edeceğim. Şehrimi dünya kenti yapacağım” ifadelerini kullandı

YÖRESEL LEZZET SIKICIK ÇORBASI TANITILDI

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası, etkinlikleri kapsamında Kütahya Belediyesi ev sahipliğinde vatandaşlara Sıkıcık Çorbası ikramı ve ‘Yerel Ürünler ve Sürdürülebilirlik Ekseninde’ söyleşisi gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılan Kütahya Belediye Başkan Prof. Dr. Alim Işık, Türk mutfağının dünyaya tanıtılmasının bu ve bunun gibi organizasyonlarla mümkün olacağını söyledi.

‘MARKALAŞMA FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR’

Bir şehri şehir yapanın hemşehrilerin aidiyeti olduğunu açıklayan Başkan Işık, “Eğer ben bu şehrin bir vatandaşıyım, Kütahyalıyım, Kütahya’mın şu değerine sahip çıkıyorum derseniz, o şehir markalaşmaya başlamıştır. Şükürler olsun siz değerli hemşehrilerimizin katkı ve destekleriyle her geçen gün bu markalaşma yönündeki faaliyetlerimiz devam ediyor. Şehrimizdeki birçok mümtaz şahsiyetin değişik alanlarda bu şehrin bir ferdi olarak, bir hemşehrimiz olarak şehrine sahip çıkmasından ziyadesi ile mutluyum. Ama daha çok sahip çıkmamız lazım. Markalaşma sürecini kısaltmak için yürekler hep birlikte atmalı. Birisinin başarısını diğeri çekememezlik yaparsa Rabbim oraya nimeti vermediği gibi şükretme duygusunu da oradan alır. Maalesef bazı hemşehrilerimizde bunları da görüyoruz. İnşallah giderek bunların sayısı azalacak. Şükrü öne çıkartan, dua eden, çalışanın yanında olan insanlarımızın sayısı daha da artacak” dedi.

‘BURASI BABAMIN ÇİFTLİĞİ DEĞİL’

4 yıldır birçok mücadeleyi geride bıraktıklarının altını çizen Başkan Işık, göreve ilk geldiği zamanlarda bahsettiği tipteki insanların sayısının fazla olduğunu ifade ederek, “Belediye başkanı başarısız olsun, Kütahya batarsa batsın. Bu zihniyette olanlar vardı. Burası babamın çiftliği değil. Milletin oyu ile göreve geldik, demokratik usullerle belediye başkanı olduk. Şehrül Emin sıfatını aldık. Bundan daha büyük mutluluk olmaz bizim için. Ama bunun sorumluluğu bu şehri bir adım daha ileriye taşımaktır, biz onun için çalışıyoruz. Şehrimize değer katan birçok hemşehrimizi işte bu tür etkinlikler başta olmak üzere bir araya getirdik, birçok faaliyeti hep birlikte gerçekleştirdik. Bu da onlardan birisi. Biz sahip çıkmasak Kütahya’ya kimse dışarıdan gelip sahip çıkmaz. Kütahya’da yaşayanlar önce şehrim diyecek. Önce Kütahyam, önce benim belediye başkanım, benim müdürüm, benim insanım diyecek. Bunu söyledikten sonra birçok işi aşarız.” İfadelerini kullandı.

‘TÜRK MUTFAĞI’NIN DÜNYADA ÖNE ÇIKIYOR’

Gece gündüz her şeye ve herkese rağmen bu şehir için adım atmaya devam ettiklerini vurgulayan Başkan Işık, “Şehre değer katmaya ve markalaştırmaya devam edeceğiz. Her ne kadar birçok insan iyi olmamızı istemese de, birçok insan 4 yıl geçmesine rağmen hala bu gariban Anadolu çocuğunu burada göremeye hazmedemese de ben çalışmaya devam edeceğim. Şehrimi dünya kenti yapacağım. Buna inanlar zaten bizimle birlikte. İnanmayanların da Allah yolunu açık etsin.” Dedi. Türk Mutfağı’nın dünyada öne çıkmış mutfaktan birisi olduğunun altını çizen Başkan Işık, “Çin, Fransız ve Türk Mutfağı. Orada adını aldı ise biz onu birinci yapmalıyız. O da buralardan başlıyor. Kütahya mutfağı, Afyon, Uşak, Eskişehir, Bursa mutfağı diyerek Türk Mutfağını dünyaya tanıtır hale getirmemiz lazım. Bu etkinlikler onun için çok önemli.”dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *