‘YENİ BİR MÜCADELE HATTI ÖRECEĞİZ’

178

Antidemokratik koşullarda gerçekleşen seçimler sürecinde gerçek dışı itham ve iftiralara maruz kaldıklarını belirten CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, barış, demokrasi, eşitlik, özgürlük ve adalet diyerek yeni bir mücadele hattı öreceklerini belirtti.

‘İFTİRALARA UĞRADIK’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, basın açıklamasında bulundu. Hem 14 Mayıs’ta yapılan birinci tur hem 28 Mayıs’ta yapılan ikinci tur seçimlerinin devletin tüm olanaklarının iktidar partisi ve adayı için kullanıldığı anti demokratik koşullarda gerçekleştirildiğini ifade eden Zeliha Aksaz Şahbaz, “Seçim sürecinde gerçek dışı itham ve iftiralarla partimiz, terörle özdeşleştirilmeye ve halkımız yanıltılmaya çalışılmıştır. Tüm itirazlarımıza rağmen halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçu işlenerek atılan mesajlar, AK Parti stantlarında bulunan panolarda gerçekdışı iddia ve iftiralar, yapıştırılan çıkartmalar ve gazete haberleri ile toplum kutuplaştırılmış, partimiz hedef gösterilmiştir.” ifadelerini kullandı.

‘OYUMUZU YÜKSELTTİK’

Seçim çalışması yapan parti yöneticilerinin ve üyelerinin pazar yerlerinde fiili saldırıya ve linç girişimine uğradığını belirten Aksaz Şahbaz anayasal hakları olan seçim çalışmalarının engellendiğine değindi. Bu kadar eşitsiz ve şiddet sarmalında gerçekleşen seçimlerin asla demokratik olmadığını ve seçimin halk yanıltılarak kazanıldığını savunan Aksaz, Şahbaz, “Bütün bu olumsuzluklara karşın Kütahya’da partimizin oy oranı yüzde 33,52 oranında artarak yüzde 12.59’da yüzde 16.81’e yükselmiş ve partimiz ikinci parti konumuna gelmiştir. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Kütahyalı vatandaşlarımızın yüzde 29.39’u Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemiştir.” Dedi.

‘ÜLKEMİZİ KUTUPLAŞTIRMAYACAĞIZ’

Ülke genelinde ise halkın yüzde 47.82’sini oluşturan 25 milyon 504bin 704 vatandaşın büyük kararlılıkla Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında durduğunu hatırlatan Aksaz Şahbaz, asla umutsuz olmadıklarını vurgulayarak; ülkemizi kutuplaşmadan, oluşturulan algıya teslim olmadan sorgulayacak ve barış, demokrasi, eşitlik, özgürlük ve adalet diyerek yeni bir mücadele hattı öreceklerini belirtti.

Aksaz Şahbaz, seçim sürecinde büyük bir özveri ile çalışan ilçe başkanlarına, parti örgütüne, kadın ve gençlik örgütlerine, üyelere, sandık, okul sorumlularına, sandık müşahitliği yapan gençlere, Türkiye Gönüllüleri, Oy ve Ötesi gibi sivil insiyatiflere, güvenlik görevlilerine ve Millet İttifakı bileşeni Siyasi Partilere, kendilerine inanarak ülkenin aydınlık geleceği için CHP ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy veren tüm vatandaşlara, Kütahya’lı hemşerilerine gönülden teşekkür etti.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *