‘AMERİKA’YI YENİDEN KEŞFETMEYE GEREK YOK’

174

Kütahya Belediye Başkan Adayı Eyüp Kahveci’nin ciddi bir toplumsal destek gördüğünü dile getiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Yerel seçimlerden sonra izlenecek süreçte CHP başkanlarından Amerika’yı yeniden keşfetmeleri beklemeyecek. Kütahya ölçeğindeki illerde hazır, başarıya ulaşmış projelerimizin nasıl yapılacağı tespit edilecek ve uygulanacak.” Dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Kütahya ziyaretinde Hilton Garden In Otel’de sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi. Kütahya’da belirledikleri 13 ilçe ve 15 belediye adaylarının çalışmalarını heyecanla sürdürdüğünü belirten CHP Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya, “Kütahya’da belediyeler kazanacağız. Bu dönem belediyeyi biz yöneteceğiz ve Kütahya’yı halkçı belediyecilik ile tanıştıracağız.” Dedi. CHP olarak Kütahya’nın sorunlarını çözüp şehri daha müreffeh bir şehir haline getireceklerini vurgulayan Yenikaya, her alanda adil ve kapsayıcı politikaları hayata geçirerek Kütahya’nın potansiyelini en üst düzeye çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

MEVCUT BAŞKAN METAL YORGUNLUĞU YAŞIYOR

Kütahya’ya Genel Başkan sıfatı ile ilk kez geldiğini ifade eden Özgür Özel, Kütahya’nın hak ettiği gelişmişlik noktaya gelebilmesinin pozitif rekabetle mümkün olduğunu açıkladı. Kütahya’da sadece sorunlara değil çözüme de ortak olacaklarının altını çizen Özel, “Kütahya yerel seçimlerde geçtiğimiz dönemlerde umduğumuz başarıyı elde edemediğimiz bir şehir.” Dedi. Önceki dönemlerde milletvekilliği yapmış Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın önemli bir destekle başkan seçildiğini hatırlatan ancak metal yorgunluğu yaşadığını savunan Özgür Özel, “Kütahya, başkanının belli bir süredir kente ve siyasete ilgisini kaybettiği, ortak akılla yönetme imkânlarını kullanamadığı, borçlanma yetkisinin bile belediye meclisinde tartışılmadığı, kentte ciddi rahatsızlıkların ortaya çıktığı bir süreci yaşıyor.” İfadelerini kullandı.

EYÜP KAHVECİ CİDDİ DESTEK GÖRDÜ

Ortak mutabakatla inanarak, güvenerek belirledikleri CHP Kütahya Belediye Başkan Adayı Eyüp Kahveci’nin ciddi bir toplumsal destek gördüğünü dile getiren Özel, şöyle konuştu: “Kütahya’da adayımız tuttu. Yerel seçimlerden sonra şöyle bir süreç izleyeceğiz. CHP yeni seçilen başkanlarımızdan Amerika’yı yeniden keşfetmeyi beklemeyecek. Çok başarılı uygulamalarımız var. Kütahya ölçeğindeki illerde hazır, başarıya ulaşmış projelerimizin nasıl yapılacağı tespit edilecek. Nasıl insan kaynağına ihtiyaç olduğu, nasıl bütçeleneceği başkanlarımıza sunumla anlatılacak. CHP belediyelerinde başarıya ulaşmış projelerimiz tek tipleştirilerek Türkiye’ye uygulanacak.”

KÜTAHYA’NIN EN BÜYÜK SORUNU

Kütahya’nın en büyük sorununa dikkat çeken Özel, “Kütahya’nın Ege’nin küçülen tek şehri olmasını durdurmak gerekiyor. Öncelikle bu şehre umut gerekiyor.” Dedi. Şehirdeki ara elaman problemine, ulaşımda yaşanan sorunlara dikkat çeken Özel, konvansiyonel tren hatlarının durdurulduğunu Kütahya’nın dahil edileceği hızlı tren hattının henüz hayata geçmediğini, Zafer Havalimanı sorunun çözülemediğini belirtti. Kütahya’nın dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olabilecek bir şehir olduğuna değinen Özel, şehirdeki kitlerin özelleştirilmesi ile yaşanan sorunlara değindi. Şeker pancarındaki kota sorununa dikkat çeken Özel, Murat Dağında, Örencik’te açılmaya çalışılan altın madenin halk sağlığını doğrudan tehdit ettiğini belirtti.

Kütahya’nın son dönenmede sık sık siyasi liderleri ağırladığını dile getiren KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, “Biz de hepsini büyük memnuiyetle ev sahipliği yapıyoruz. İstişare çalışmalarımızda Kütahya ortak paydasında buluştuk tüm paydaşlar eksiksiz katıldı. Bugün yine yönetim kurulumuz ile Kütahya ortak paydasında buradayız. Bizim bir siyasi kimliğimiz yok o yüzden seçimlerin herkes için hayırlı olmasını diliyoruz.”  Şeklinde konuştu.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *