YANGININ İLERLEMESİNİ ONLAR DURDURACAK

850

Orman yangınlarında erken müdahale için orman yolları, yangın emniyet yol ve şeritlerinin önemi üzerine harekete geçen Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, yangın sezonu öncesi yangın emniyet yol ve şerit bakımlarını sürdürüyor. Orman İşletme Şefi Niyazi Hakan Dinkçi, yangın emniyet yol ve şeritlerinin, yangının ilerlemesini önlemedeki büyük rol oynadığını vurguladı.

ŞERİTLERE BAKIM YAPILIYOR

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü orman yangınları ile mücadelede başarılı olmak ve mevcut ormanlar ile yeni tesis edilmiş ağaçlandırma ve gençleştirme alanlarının emniyetini sağlamak amacı ile yangın sezonu öncesi yangın emniyet yol ve şerit bakımlarını sürdürüyor.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü Karakuz Orman İşletme Şefilği sınırlarında yapılan çalışma ile 11 km’lik yangın emniyet şeridi temizlenerek, bakımı yapıldı.

‘ALEVLERİN İLERLEMESİNİ ENGELLİYOR’

Orman İşletme Şefi Niyazi Hakan Dinkçi; yangınlarla mücadelede en önemli unsurlardan biri olan zamanında müdahalenin yanı sıra orman yangın emniyet yol ve şeritlerinin alevlerin önünü keserek, yangının ilerlemesini önlediğini ve bakımlarının yapıldığını belirtti.

DUYARLI OLALIM

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri; Havaların ısınmaya başlaması ile vatandaşlardan orman yangınlarına karşı daha duyarlı ve dikkatli olmalarını, orman alanlarında ya da yakınlarında bir duman gördüklerinde hemen 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak bildirmelerini istedi ve yangınsız bir sezon dileklerini iletti.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *