‘TARIM ARAZİLERİNİ KORUMAK ÖNCELİKLİ GÖREVİMİZ’

364

Kütahya Toprak Koruma Kurulu toplantısı başkanlık yapan Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya’da tarım arazilerini korumanın öncellikli görev olduğunu ifade etti. Vali Çelik, “Gelecek nesillere yeşil, sağlıklı, daha yaşanabilir bir Kütahya bırakmak için yeşil alanlarımızı da korumalıyız” dedi.

Kütahya Toprak Koruma Kurulu toplantısı Vali Ali Çelik başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

‘TARIMSAL ÜRETİME BÜYÜK KATKI’

Toplantıda; Kütahya’nın tarım şehri olduğuna dikkat çeken Vali Çelik, Kütahya’da bulunan tarım arazilerinin ülkenin tarımsal üretimine büyük katkı sağladığını söyledi. Kütahya’da tarım arazilerini korumanın öncellikli görev olduğunu ifade eden Vali Çelik, “Sahip olduğumuz bereketli topraklarımızın tarım arazilerini korumanın yanında ayni zamanda gelecek nesillere yeşil, sağlıklı, daha yaşanabilir bir Kütahya bırakmak için yeşil alanlarımızı da korumalıyız” dedi.

TOPRAĞIN PLANLI KULLANIMI DEĞERLENDİRİLDİ

Verimli toprağın korunması, geliştirilmesi, tarım arazilerinin verimli kullanılması ve toprağın planlı kullanımının sağlanması amacıyla gerçekleştirilen toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıya Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ark, Kütahya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, Tarım ve Orman il Müdürü Oran Özçalık ve ilgili kurum müdürleri katılım sağladı.

KÜTBO




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *