KÜTAHYA YAZA HAREKETLİ GİRİYOR SPOR OKULLARINA KAYITLAR BAŞLADI

521

Çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirmeleri amacıyla GSB Spor Okulları 5-18 yaş aralığındaki tüm gençlere kapılarını açıyor. 23 branşta açılacak spor okullarına başvurular bugün başladı.

ÇOCUKLAR YAZI VERİMLİ GEÇİRECEK

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl 81 ilde düzenlenen GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları kayıtları Kütahya’da bugün başladı. Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, sporu toplum içinde alışkanlık haline getirebilmek, öncelikle çocuk ve gençleri spor yapmaya teşvik etmek, sporu sevdirmek, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, küçük yaşlarda gençlere spor kültürünü yerleştirmek ve çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirmeleri amacıyla GSB Spor Okulları 5-18 yaş aralığındaki tüm gençlere kapılarını açıyor.

Her yıl binlerce öğrencinin spor yapmak için tercih ettiği Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü GSB Spor Okullarında kayıtlar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Dumlupınar Spor Salonunda ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüklerince alınacak.

5-18 yaş aralığındaki her çocuğun ücretsiz olarak katılabileceği GSB Spor Okullarında, çocuklar bir yandan serbest zamanlarını değerlendirebilecek bir yandan da sevdikleri spor branşında kendilerini geliştirebilecek. Ücretsiz GSB Spor Okullarına kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler velileriyle birlikte belirlenen kayıt noktalarında formlarını doldurularak, teslim edebilecekler. Kurslar yaz boyunca devam edecek.

23 FARKLI BRANŞTA FAALİYET GÖSTERECEK

19 Haziran tarihinde başlayan kurslar; Atıcılık, Boks, Hentbol, Kick boks, Taekwondo, Atletizm, Cimnastik, Judo, Tenis, Futbol, Badminton, Güreş, Masa Tenisi, Basketbol,  Halter, Karate, Voleybol, Oryantiring,Okçuluk, Geleneksel Türk Okçuluğu, Spor Tırmanışı Muay Thai spor dallarında ücretsiz faaliyet verecek. Yüzme branşı ise ücretli olarak hizmet verecek.

GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları Açılış Töreni 4 Temmuz 2023 Salı Günü gerçekleştirilecektir. Spor okullarına başvurmak isteyen vatandaşlar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü için 0 (274) 223 84 09, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu için 0 (274) 225 63 60 numaralı telefondan bilgi alabilecek.

İSMAİL GÜL




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *