EDS’DE TEST ÇALIŞMALARI BAŞLADI BAYRAM SONU DEVREYE GİRECEK

456

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni ziyaret ederek Elektronik Denetleme Sistemi’nin (EDS) test çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Işık, bayram sonu itibariyle gerekli onayların alınmasından sonra sistemin fiilen çalışmaya başlayacağını söyledi.

HATALI PARK KIRMIZI IŞIK VE HIZ İHLALİ DENETLENECEK

Kütahya Belediyesi şehirdeki trafiğin daha güvenli ve daha hızlı seyretmesi için İl Emniyet Müdürlüğü ile ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği halinde hayata geçirdiği Elektronik Denetleme Sistemi’nin (EDS) test çalışmaları başladı. Sürücü kaynaklı trafikte yaşanan tıkanıklıkların ve aksamaların önüne geçebilmek için kurulan sistem kapsamında hatalı park, kırmızı ışık ihlali ve hız ihlali denetlenecek.

112 Acil Çağrı Merkezi’ni ziyaret ederek Elektronik Denetleme Sistemi’nin (EDS) test çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Şu anda Dumlupınar Üniversitesi Kampüsümüz içerisinde yer alan 112 Acil Çağrı Merkezi’nin Elektronik Denetleme Sistemi merkezindeyiz. Arkamızdaki ekranda şehrimizde kurulumu tamamlanan ve bugün itibariyle test süreci başlayan Elektronik Denetleme Sistemi’nin çıktılarını görmekteyiz. Bir hafta süreyle bu test süreci devam ettikten sonra yapılacak değerlendirmeler ışığında bayram sonu itibariyle gerekli onaylar alındıktan sonra fiilen artık sistem çalışmaya başlayacak.” İfadelerini kullandı.

‘BİR VATANDAŞIMIZI DAHİ KURTARSAK YETER’

Elektronik Denetleme Sistemi’nin özellikle hız denetleme kontrolü, park ihlali ve kırmızı ışık ihlalini belirlemek ve ihlal edenlere belirlenen mevzuat çerçevesindeki cezayı kesmek üzere kurulmuş bir sistem olduğunu vurgulayan Başkan Işık,  “Bir vatandaşımızın canını kurtarmaya, bir vatandaşımızın kazasını engellemeye, malına gelecek hasarı azaltmaya yönelik bir nebze de olsa katkımız olursan bundan sadece mutlu oluruz.” ifadelerini kullandı.

KÜTAHYA BELEDİYESİ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *