ŞEHİR HASTANESİ EYLÜL’DE AÇILACAK; ‘BİR ŞANSSIZLIK DAHA OLMASIN’

501

Şehir Hastanesinin Ağustos sonu Eylül başı itibarıyla açılacağını dile getiren AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, “İnşallah bu sefer bir terslik olmaz, Kütahya bir şanssızlığa uğramaz ve kısa süre içerisinde Şehir Hastanesi hizmete alınmış olur.” İfadelerini kullandı.

ÖNEMLİ KAZANIMLAR SAĞLAYACAK

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay ve Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, A Haber ekranlarında Kütahya’da inşası devam eden Şehir Hastanesi hakkında açıklamalarda bulundu. Şehir Hastanesinin inşaatının uzaması ve yapımı sırasında bir takım tersliklerin yaşanmasının Şehir Hastanesiyle ilgili zihinlerde bir takım olumsuzluklara sebep olduğunu ifade eden Mustafa Önsay, “Fakat şunun farkında olmamız lazım ki Şehir Hastanesi açıldığında Kütahya olarak önemli kalitede sağlık hizmetine kavuşmuş olacağız.” Dedi. Türkiye genelinde Şehir Hastanesi kazandırılan iller içerisinde Kütahya ilk 20’ye girdiğini defalarca vurguladığını belirten Önsay, “Bu bizim açımızdan çok önemli. Keşke daha önce bitirilebilmiş ve hizmete alınmış olsaydı fakat nasip böyleymiş.” dedi.

’14 MART’TA AÇMAK İÇİN

ÇOK MÜCADELE ETTİK’

14 Mart Tıp Bayramı’nda hastaneyi açmak için çok gayret ettiklerinin altını çizen Önsay, “Firma da hassasiyet gösterdi. Ama deprem birtakım hedeflere ulaşmada hepimizi pek çok alanda olduğu gibi Şehir Hastanesi hususunda da zora soktu. Fakat son 6 ay içerisinde Vali Çelik ve Milletvekillerimiz ile beraber Şehir Hastanesi için firma ve Sağlık Müdürlüğümüzle bir araya geldik.” Şeklinde konuştu. Temmuz ayı itibarıyla hastanenin Sağlık Bakanlığı tarafından devir alınacağını açıklayan Önsay, “Bu 1 aylık dönem içerisinde 1 Temmuz’dan 31 Temmuz’a kadar tamamlanması planlanıyor. İnşallah Ağustos ayı içerisinde de taşınmaları, oradaki birtakım ihtiyaçlarında tamamlanmasıyla Ağustos sonu Eylül başı itibarıyla hastanenin açılmasını bekliyoruz.” Şeklinde konuştu. Kütahya AK Parti olarak açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte yapmak istediklerini dile getiren Önsay, “İnşallah bu sefer bir terslik olmaz, Kütahya bir şanssızlığa uğramaz ve kısa süre içerisinde Şehir Hastanesi hizmete alınmış olur.” İfadelerini kullandı.

‘POLİKLİNİK SAYISI 500’E ÇIKACAK’

2008 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete alınmış Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi binası hakkında da konuşan Mustafa Önsay,  Kütahya olarak biz, elimizdekileri bir şekilde değersizleşme hususunda büyük bir gayret içerisine giriyoruz. Şimdi bir Millet Bahçesi yapılıyor, yeriyle ilgili tartışmalar Millet Bahçesi hizmetini hepimizin zihninde bir kötü bir noktaya götürüyor. Hastanenin 2018 yılında başlayan inşaatının 5 yıl sürmüş olması hepimizin zihninde bir olumsuzluğa doğru götürüyor. Bu psikolojiden şehrimizi çıkarmamız lazım. Bunun için de yapılması gereken şey temelde bütün bu yatırımların Kütahya için önemini defalarca halkımızla paylaşmamız gerekiyor.”dedi. Şehir Hastanesinin açılmasıyla Kütahya’nın elde edeceği kazanımlara değinen Önsay,  950 olan yatak sayısının Bin 210’a, 18 olan ameliyathane sayısının 32’ye, 300 polikliniğin 500’e çıkacağını vurguladı. Önsay, şu anda Kütahya’da verilmeyen tüp bebek, yanık ünitesi gibi hizmetlerin verilmeye başlanacağını da müjdeledi.  

‘PANDEMİDE HİÇBİR HASTA KORİDORDA KALMADI’

Şehir hastanesi kazanımlarının daha çok anlatılması gerektiğini dile getiren Önsay, “İnşallah daha iyi şeylere hep beraber şehir olarak gerçekleştireceğiz.” Dedi. Önsay, 21 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Kütahya’ya yapılmış en büyük yatırımın 510 yatak kapasiteli Şehir Hastanesi olduğunu belirtti. Pandemi döneminde şehir hastanelerinin sağladığı avantajlara değinen AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, hiçbir hastanın hastane koridorlarında kalmadığı, her hastanın tedavisinin ücretsiz bir şekilde devlet tarafından karşılandığı bir süreç geçirildiğini vurguladı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *