3,2,1 KEPLER HAVAYA! ‘SON DEĞİL BAŞLANGIÇ’

454

DPÜ 2022-2023 yılı mezunları keplerini attı. Depremde kaybedilen DPÜ öğrencilerinin de anıldığı ı mezuniyet töreninde hem hüzün hem sevinç aynı anda yaşandı. Mezun öğrencilerine son kez seslenen Rektör Uysal, “Mezuniyet bir son değil bir başlangıçtır.”dedi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) 2022-2023 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Evliya Çelebi Yerleşkesi Rektörlük Binası önünde gerçekleşti.

HULUSİ AKAR ŞAMPİYONLAR

İLE BİR ARAYA GELDİ

Tüm fakültelerin ve yüksekokulların katılımıyla düzenlenen mezuniyet töreni, muhteşem bir organizasyonla gerçekleştirildi. Fahri Doktora Belgesi almak üzere; DPÜ 2022-2023 Öğretim Yılı Mezuniyet Törenine katılan 52’inci Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, mezuniyet töreni öncesi DPÜ’nün TEKNEFOST takımları ile bir araya geldi. Akar, kendi kategorilerinde birincilik elde eden DPÜ KARANDA İHA ve insansız hava aracı ve DUSCART’ın elektrikli otomobiline imza attı.

GÜZEL ŞEHRE TEŞEKKÜRLER

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende mezun öğrenciler adına Eğitim Fakültesi Mezunu Aslı Vera Kaptan Kuruluşun ve kurtuluşun şehri Kütahya’dan bütün dünyaya “Ülkemizin en büyük üniversitelerinden birini barındıran güzel şehrimizin, imkânlarını bize sunduğunuz, bizimle paylaştığınız ve bizleri misafir ettiğiniz için teşekkür ediyorum.” diye seslendi. DPÜ’nün İlk Kadın Öğrenci Konseyi Başkanı Gülsen Özdemir, DPÜ Rektörlüğünün her sorunlarında yanlarında olduğunu bu konuda diğer üniversitelerden ayrıcalıklı bir konumda olduklarını vurguladı.

REKTÖR UYSAL’DAN SON DERS

Uzaktan eğitime mecbur kalmalarına rağmen tüm imkânları seferber ederek kaliteli bir eğitim süreci geçirdiklerini ifade eden Rektör Kazım Uysal, “Son bir ders gibi duygu ve düşüncelerimizi ifade etmek istiyorum. Ülkemiz pandemi döneminden başarı ile çıkmıştır. Çok gelişmiş parası çok ülkelerdeki trajedi ülkemizde görülmedi. Bu süreçte ülkemiz ve bizler boş durmadık altyapı yatırımına büyük önem verildi. Geldiğimiz noktada adeta bir sıçramanın eşiğindeyiz” Dedi. Pandemi dönemine rağmen TEKNOFEST başarılarının DPÜ’nün bilim teknoloji üretmedeki başarısının ispatı olduğuna dikkat çeken Rektör Uysal, Yüzyıl ve yüzyıllar inşa etme hedefimiz var bu hedefe çalışan gayret eden kim varsa herkese çok teşekkür ediyorum. Yıllarca Anadolu topraklarına ekilen teröristler ile baş ettik. Artık öyle bir seviyeye geldik ki kendi vatanımızı korur hale geldik. Bundan sonra yolumuz açıktır inşallah istikbal bizimdir. Mezuniyet bir son değil bir başlangıçtır.”ifadelerini kullandı

DPÜ’nün her geçen değerini gün arttırdığını ifade eden Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Âlim Işık,  “Ülkemizin yarını teminat altına alacak siz gençleri yetiştirdiği gibi sizlerin katkısıyla her geçen gün büyüyen, güçlenen, fakirlikten kurtulan ve bugün birçok yatırımcının şehrimize gelmek istediği bir şehir haline gelmiştir. Bunda en büyük faktör Kütahya’da eğitim öğretimin sürdüren siz değerli gençlerimizdedir” diye konuştu.DPÜ bir marka olduğunu ifade eden Vali Çelik, mezunların aldıkları eğitim ve edindikleri bilgilerle Türkiye’nin geleceğini şekillendirmede büyük destek sağlayacaklarını ve umutları yükselteceklerine dikkat çekti.

‘TERÖR BELASINDAN KURTULACAĞIZ’

Dünyada ve ülkemizdeki önemli gelişmelere dikkat çeken Türkiye Cumhuriyeti 52. Millî Savunma Bakanı ve Kayseri milletvekili Hulusi Akar, “Türkiye Yüzyılı iddiasıyla bölgede çok önemli çalışmalar yapmaktayız. Biz her zamankinden güçlü ve hazır olmak durumundayız. Başımızda terör belası vardı, yurt içinde büyük ölçüde tamamladık. Suriye’nin kuzeyinde ve Irak’ın kuzeyinde kalanları da etkisiz hale getirmek için çalışmaktayız. İnşallah bu beladan kurtulacağız.” Şeklinde konuştu. Kütahya’nın önemine vurgu yapan Akar, “Dumlupınar’daki direniş, ülkemizi haksız şekilde işgale kalkanlara karşı gösterilen cesaret hiçbir zaman unutulmadı.” Dedi.Konuşmaların ardından törene katılamayan Türkiye Büyük Millet Meclisinin 30. Başkanı Numan Kurtulmuş, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın telgrafları okundu. DPÜ halk oyunları ekibi ve Endonezyalı öğrencilerin gösterisi büyük alkış aldı.

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN

7 ÖĞRENCİ TÖRENDE ANILDI

DPÜ’nün mezun öğrencileri 6 Şubat depremlerinde yaşamını yitiren arkadaşlarını mezuniyet töreninde anmayı da ihmal etmedi. Arkadaşları, depremde hayatını kaybeden yedi öğrencinin fotoğrafını taşırken törende duygusal anlar yaşandı.

Lisansüstü, lisans ve ön lisans programlarında en iyi not ortalamasını elde eden ve öğrenim süresinden önce mezuniyet elde eden öğrencilere başarı belgeleri verildi. Geri sayımın ardından öğrenciler yıllardır verdikleri emeğin sonucu mezuniyetlerini keplerini havaya fırlatarak kutladı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *