‘ZARARIMIZ OLMAZ YARARIMIZ OLUR’

933

Balık sezonu açılmasına rağmen yasak nedeniyle kamp yapmaya gidemediklerini belirten KÜSABDER Başkanı Mustafa Sezer, sportif olta balıkçılarının doğal yaşama hassasiyetleri vurguladı. Duyarlı balıkçılığın doğa adına bir artı olduğunu belirten Sezer, “Arkadaşlarımız herhangi bir olumsuz durumla hemen ilgili kurumlara ihbarda bulunuyor” dedi.

Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonunun aldığı kararla ormanlık, ağaçlık ve tarımsal alanlarda, baraj ve göl kenarlarında mahalli mülki amirinin izni olmadan çadır kurulması, kamp yapılması yasaklandı. Kütahya Sportif Amatör Olta Balıkçıları Derneği  (KÜSABDER) Başkanı Mustafa Sezer yasaklanma kararının ardından açıklamalarda bulundu.

‘SEZON YASAKLA BAŞLADI’

Kararın sportif balıkçılar tarafından üzüntü ile karşılandığını ifade eden Mustafa Sezer, “Arkadaşlarımız kamp yapmaya gidemiyorlar. Sezon zaten yeni açıldı dedik. Ama yasaklar bizim için büyük bir problem yaratıyor.” ifadelerini kullandı. Geçen balık sezonlarında Vali Çelik ile görüşerek dernek adına özel izin aldıklarını ve kendileri için kolaylık sağlandığını belirten Sezer, “Sağ olsun Vali Bey biz bu işi sportif olarak yaptığımız için dernek olarak bize izin vermişti. KÜSABDER üyelerinin kartları vardı. Onları gösterdiğimizde kamp yapabilir izni ile kampımızı yapıyorduk ama bu sene henüz Vali Bey ile görüşemedik.” Dedi.

‘TUTTUĞUMUZ BALIĞI SUYA BIRAKIYORUZ’

Bu izni tekrar alabileceklerini umut ettiklerini dile getiren Sezer, balıkçılığı sportif anlamda yaptıklarının altını çizdi. Tuttukları balıkları zaten suya geri bıraktıklarına dikkat çeken Sezer, tüm dernek üyelerinin sportif olta balıkçısı olarak doğaya ve tuttukları balıklara hassas davrandıklarını vurguladı.

‘EN UFAK OLUMSUZLUKTA YARDIM İSTİYORUZ’

Balıkçıların kamp kurmasının veya ormanlık alanda duyarlı bir balıkçının olmasının doğa adına aslında bir artı olduğunu belirten Sezer, “Arkadaşlarımız doğaya ve çevreye duyarlı olduğu için herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılırsa zaten ilk müdahaleyi onlar yapıyorlar veya ilgili kurumları arayıp hemen yardım isteyebiliyorlar. Sportif olta balıkçıları aslında kolluk kuvveti gibi bir görev üstleniyor. Amatör olta balıkçılarının balığa gitmesi aslında işi daha da kontrol altında tutuyor.” Şeklinde konuştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *