‘POLİTİKA YAPICILAR ÖNLEM ALMALI’

548

Kütahya’daki banka müdürleri ile bir araya gelen KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in dediği gibi rasyonel politikalara geçilmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı. Güral Argat, mevcut durum ile ilgili politika yapıcıların önlem alması gerektiğini de belirtti.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) sosyal tesisinde düzenlenen toplantıda, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ildeki banka şubelerinin müdürleri ile ikinci kez bir araya geldi.

Şehrin sosyal ve ekonomik durumu, ticaret ve sanayisi, lojistik avantajları, finansmana erişim ve ileriki dönem ekonomik öngörüler gibi konular dile getirilerek, bu zenginliklerin daha iyi değerlendirilmesi, ihracatın artırılması gibi konularda görüş alış verişi yapıldı.

‘FİNANSAL KAYNAKLARA KOLAY

ERİŞİM ÜZERİNE ÇALIŞILMALI’

Şehirdeki sosyal donatının geliştirilmesi, Kütahya’daki işletmelerin ölçeklerinin büyütülmesi, ilin ekonomisinin canlanması, ihtiyaç duyulan finansal kaynaklara erişimin kolaylaştırılmasına yönelik çalışmalar yapılması gerektiği vurgulandı. Aynı zamanda, enflasyon, kredi kullandırmalarla ilgili problemler, kredi tarafında normalleşme ve iyileşmenin gerektiği ve borçlandırmalarla ilgili yapılandırma süreçleri hakkında bilgi paylaşıldı.

‘PİYASANIN ÖNGÖRÜLEBİLİR OLMASI GEREK’

Enflasyonun düşmesi için mücadelenin ve doğru politikaların hayata geçirilmesi gerektiğini dile getiren KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, “Piyasanın öngörülebilir yapıya geçmesi gerekiyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in dediği gibi rasyonel politikalara geçilmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı. Mevcut durum ile ilgili politika yapıcıların önlem alması gerektiğini belirten Esin Güral Argat, bu konulardaki önerilerin, tüm paydaşların ortak aklıyla, karar alıcılara iletilmesinin önemli olduğunu vurguladı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *