HALKA EN İYİ HİZMET ALT YAPI VE İÇME SUYU

222

Emet Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, alt yapı başta olmak üzere birçok çalışmayı değerlendirdi. Halka en iyi hizmetin alt yapı ve sağlıklı içme suyu olduğuna vurgu yapan Doğan “çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi

Emet Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, Emet’te yapılan çalışmaları anlattı. Doğan, göreve geldiklerinde en acil sorunlardan birinin Emet’in içme suyu problemi olduğunu, bunun yanında alt yapı sıkıntısının yaşandığını söyledi. Göreve geldikleri ilk günden buyana çalışmalarını yaptıklarını ifade eden Doğan “Emet’in en önemli eksiklerinden biri bence tanıtım ve reklam kısmıydı. Emet’in acil çözüme ihtiyacı olan bir hususa da sit alanı imar koruma planı sorunu demiyorum ben ona sorundan fırsata doğru gidiyor. Çünkü tarihe tanıklık eden yapılar var. Emet’imizin kurutuluş savaşı döneminde verdiği kahramanlık mücadelesinde bir yangın oluyor ve Emet yanıyor. Ama bizim marifetli ustalarımız tarihi dokuyu aynı şekilde inşa ediyor ve o doku korunuyor. Bu yüzden bizim güzel ahşaptan yapılmış evlerimiz var. Bunların da çit sorunun çözüm arayacağız dedik. Ve kentsel tasarım projelerimizi ve restorasyon çalışmalarımızı da başlattık” dedi.

ALT YAPI VE SU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

‘Su sorununda ameliyatın içindeyiz’ diyen Doğan “Kaçaklardan kaynaklı bir sıkıntımız vardı. Altyapı çalışmaları devam ederken bulunan büyük kaçakların önlenmesiyle şimdi yetersizlik yok, fakat altyapı çalışmalarının olduğu alanlarda ve yerlerde sıkıntı peyderpey devam ediyor. Altyapı çalışmalarından önce vatandaşa telkinde bulunduk ve yüzde 47-48 civarında hidrofor ve su deposu bağlatan hane sayımız oldu. Duyarlı davrandılar” dedi. Altyapı çalışmalarındaki gelişmelerin yüzde 60’ın üzerinde olduğuna dikkat çeken Doğan “Geçen sene nisan ayında başladık. Altyapı çalışmalarına girerken ekibimizle yaptığımız istişarenin daha büyüğünü profesyonel anketlerle halkımız ile yaptık. Halkımıza sizin için Emet belediyesinin hangi projeyi yapması daha önceliklidir diye sorduk. Halkımızın yüzde 54’ü Emet’in altyapısı ve içme suyunun modernizasyonundan yana oy kullandı. Altyapı varlığı ile bilinmeyen ama yokluğu ile bilinen bir hizmet. Show’u olmayan bir iş. Altyapı çalışmalarının bugüne kadar kalması belki fırsat olmadığı içindir ama benim bu işe girmiş olmam yönünden bir endişem yok. Termallere yatırım yapılması, kapalı Pazar yeri kapalı hayvan pazarı da anketlerde öne çıkan konular oldu” dedi.

BÖLGENİN ULAŞIM PROBLEMİ

2 SENE İÇİNDE KALMAYACAK

Tavşanlı-Emet yolu uzun süredir yapılmaya çalışıldığını ve bitmek üzere olduğunu söyleyen Doğan “Devletimiz gerekli önemi verdi ancak coğrafi sıkıntılar var. 3-4 heyelan dönemi oldu bunlara rağmen yol hızlı ilerledi. Bu senenin sonunda belki de Tavşanlı-Emet yolundan geçerken bu yol ne güzel olmuş diyeceğiz. Çok az bir kısım kaldı. Kısa sürede kullanıma açılacak. Emet – Gediz yolu da yapıma başlandı. Bölgemizin ulaşım problemi önümüzdeki 2 sene içinde kalmayacak. Emet’in gelişimi hızla devam ediyor. Emet’ten bir karış toprak almak önümüzdeki senelerde büyük kazanç sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

EMET-HİSARCIK OSB YAPILIYOR

İstihdama da değinen Doğan şunları söyledi; “Eti madenin burada oluş sebebiyle ilçemiz istihdam konusunda birçok ilçeden daha iyi durumda.  Bunun sebebi sadece eti maden ya da kamu kurumları değil ilçemizde özel müteşebbislerin de yatırım yapmasını istedik. Seçim vaatlerimizden biri de bor organize sanayi gibi bir oluşumun burada oluşması. Biz bunu daha hızlı yapabilmek için ilimizdeki boş OSB’lerin dolmuş olması lazım ki ek bir OSB’ye ihtiyaç duyulsun. Biz bunu daha hızlı hale getirmek için Hisarcık ile Emet’in orta noktasına Emet-Hisarcık karma orta ölçekli OSB yaptık bu çok hızlı gelişti. Aynı coğrafyanın insanları olarak bir yürek birliği yaptık. Kamulaştırmasını imarını yaptık. Hafriyat çalışmaları devam ediyor. Temelleri 15-20 gün sonra atacağız. İlk olarak 25 bin 500 kapalı alana sahip bir porselen fabrikası yapılacak. İlk aşamada önümüzdeki sene rotalarında 350 kişiye istihdam tamamıyla 1000 kişi istihdam edilecek. Yüzde 70’ini kadınlar oluşturacak. Emet’e geri göç dönüşümü başlatacak önemli bir projeydi. Tamamlandığında OSB’de toplam istihdam Emet ve Hisarcık’ta 2 bin 500’ün üstünü geçecek istihdam sağlanır ilk etapta. Bu daha sonra arta da bilir.”

İLÇEMİZİN TANITIMI ÖNEMLİ

‘Tanıtım reklam bizim için çok önemli. İlçenin tanıtımı için belediyeler önemli görev üstlenmeli’ diyen Başkan Doğan “Biz bunun üzerine yürüdük. Emet’in tanıtıma ihtiyacı var. Bor, kaplıcalar, Dikilitaş kanyonu, Eğrigöz kalesi. Eğrigöz kalesinde önümüzdeki günlerde bir film çalışması da düşünüyoruz. Türkiye ve tüm dünyaya Emet’i tanıtacağız. Buradaki kaplıcalarının tamamı şifalı ama bir gün girmek yerine kalmak gerekiyor. Emet’in yüzde 50-60’ı ormanlarla kaplı. O yüzde doğa turizmin de potansiyel büyük. Belediyemizin projeleri var. Apart projeleri ile nitelikli yatak sayısını artırmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 

PROJELERİ DEĞERLENDİRDİ

İlçe başkanlığı döneminde hedefe koyduğu Emet kanal projelerinin olduğunu, bunun ilk aşamasında şu an 20 bin metrekare bir alanı kamulaştırdıklarını söyleyen Doğan şöyle devam etti; “ 60 bin metrekare bir yeşil alan oluşturduk. Bir gölet oluşturduk içine. Etrafında tarihi tanıklık edecek bir oba oluşurduk. İçinde şu anki 7 Türk devletinin simgesi konaklama otağ oluşturduk bir tane büyük han otağını Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil edecek. 16 Türk devletini de günübirlik kanarya otağları kurulacak. Bunlarla da tarihteki Türk devletimizi temsil edilecek. Obamızın ismine de şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun ismini verdik. 2 eylül tarihinde açılmasını planlıyoruz.  Oba alanının tahsisinde aldığımız yerlerde Karavan parkı planımız var. Tüm turizm alanlarına yakın bir noktada. Orada karavan kuran yaylarımızı gezip akşam hamamlara girip geceyi kuş ve şelale sesleri eşliğinde bir uyku çekebilir. Hükümet yatırımlarında yapılacak işlerin çoğu yapıldı. Bir devlet hastanemiz var. D sınıfından c sınıfına yükselttik. Tomografi dahil hastanemizde mevcut. Bizim nüfusumuzdaki ilçelerin çoğunda bu olanak yok. Doktor sayılarımız da her geçen gün tamamlanıyor. Gençlik spor yatırımlarımızın neredeyse tamamı bitmiş hale geldi. 536 kişilik bir kız KYK yurdumuz bir gençlik merkezi yatırımımız var. Şehir stadımız eylül ayında açılacak. Öncesinde taş toprak şeklinde buradan giden bor Türkiye’ye daha yüksek maliyetle geliyordu. Devletimizin yaptığı çalışmalar ile bor artık çıktığı yerde işlenme durumuna geçti. Birim maliyeti arttı. Buranın yerel yöneticileri olarak biz de bu fabrikaların buralara yapılmasını işitiyoruz. İlçemizde 2-3 ay sonra bitecek bir sülfürik asit fabrikası var. Halk bundan korkuyor çok kimyasal yayar diye ama o atık bir fabrika. 18 Mart 2019 da temeli atıldı. Borik asit buradan çıkıyor Sülfürik asit ile birleşince bor karbür olacak. 1000 litreliği Bandırmaya yapıldı Cumhurbaşkanımız 5 kat büyüğünü 5 bin litreliğini Emet’e yapacağız dedi. ÇED raporları alandaki istimlak çalışmaları başladı. Katma değeri çok yüksek olacak. Daha çok yatırım yapılacak kurulacak bor ile ilgili. Bu yüzden yatırımcılara bunu söylemek istiyoruz. Sonra yer bulamazsınız. İki termal sondaj projemiz var buralardan çıkacak suyun da yatırımcısı olabilirsiniz.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *